Baraj doluluk oranları geçen seneye göre azaldı

Kırklareli'nde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü(DSİ) bünyesinde su biriktiren barajların doluluk oranı düştü. Yaz aylarında da devam eden yağışlara rağmen barajlardaki doluluk oranı bir önceki senedeki seviyeye ulaşamadı.
Devlet Su İşleri Sorumlu Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre Kırklareli'ndeki barajlardaki doluluk oranında bir önceki seneye göre azalma var.

Ancak endişe etmeye gerek yok. Barajlardaki doluluk oranı %73 civarında. Kırklarelililerin içme suyu ve sulama gibi ihtiyaçlarını karşılayan barajlardaki doluluk oranı düşmüş olmasına rağmen hala ihtiyacı karşılayacak kadar su mevcut.
Kırklareli il sınırları içinde kalan barajlardaki doluluk oranı ise değişiklik gösteriyor. Kırklareli Barajının toplam depolama hacmi 113, 310 milyon metreküp iken şu anda mevcut su miktarı 91,405 milyon metreküp. Doluluk oranı ise %80,67. Geçtiğimiz sene aynı dönemde Kırklareli Barajı'nın doluluk hacmi ise 99,401 milyon metreküptü.
Kırklareli'nde en yüksek depolama hacmine sahip barajı olan Kayalıköy barajının toplam depolama hacmi 149,860 milyon metreküp, şuan da mevcut su miktarı 104,704 milyon metreküp. Doluluk oranı %70 civarında. Geçen sene aynı zamandaki doluluk miktarı ise 137,722 milyon metreküptü.
Armağan Barajı Kırklareli'nde su kapasitesi bakımından en küçük baraj. Kırklareli'nin en küçük barajının toplam su tutma miktarı 51,420 milyon metreküp, mevcut su miktarı ise 34,872 milyon metreküp. Bu rakamlara göre barajın mevcut barındırdığı su toplam kapasitesinin %68'ini oluşturuyor.
Kırklareli'ndeki tüm barajların mevcut doluluk oranları ve miktarları ile geçen sene aynı dönemki doluluk oranları karşılaştırıldığında genel bir düşüş söz konusu. Barajların toplam depolama kapasitesi 314,590 milyon metreküp. Mevcut su miktarı ise 230,981 milyon metreküp. Toplam kapasiteye göre bu miktar oranlandığında barajlardaki mevcut doluluk oranı %73 civarında denk geliyor. Geçen sene aynı dönemdeki doluluk miktarına bakıldığında ise su miktarında yaşanan düşüş gözlerden kaçmıyor. Geçen sene aynı dönemdeki doluluk miktarı 276,288 milyon metreküp. Bu rakamlara göre geçen seneki doluluk miktarını göz önünde bulundurursak bu yıl 45,307 milyon metreküplük bir azalma söz konusu.
Kış aylarında yağmurun az yağması yaz aylarında ise beklenmedik yağışların görülmesi özellikle tarımsal üretici konumundaki çiftçi de büyük şaşkınlıklar yaratmıştı. Yağışların bu şekilde görülmesi barajlara ne gibi bir etki yarattı bunun sonuçları ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol