Son olarak 15 Temmuz darbe kalkışması ile Türkiye’yi bölmeye çalışan FETÖ’nün Balkan ülkelerine sorun yaratacağı söylendi.
Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı ve eski AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katıldı.
Rıfat Sait toplantıda, FETÖ’nün Arnavutluk başta olmak üzere birçok Balkan ülkesinde faaliyet gösterdiğine dikkat çekti.
Dost bilinen bu ülkelere çağrıda bulunan Sait, buralarda bulunan okulların derhal kapatılması gerektiğini, aksi halde FETÖ’nün başlarına büyük dert açacağını ifade etti.
Rifat Sait açıklamasında 15 Temmuz gecesi helikopterle Yunanistan’a kaçan 8 darbecinin halen teşhis edilemediğini belirtti.
Sait, kendilerine gelen istihbarata göre bu darbecilerin Bulgaristan üzerinden kaçırılmış olabileceğini de aktardı.
Rıfat Sait, şahısların diplomatik bir skandala meydan vermeden hemen teşhis edilmesi gerektiğini belirtti.
ABD başta olmak üzere, Avrupa ve Asya’da da çeşitli kollara yayılmış olan FETÖ, Balkan ülkeleri için de tehlike arz ediyor.
Bu sebeple kültürel ve sosyal etkileşimin en yoğun olduğu komşularımızla olan ilişkilerde, çeşitli riskler de söz konusu.
Bu risklerin arasında politik sıkıntıların yaşanması, kültürel aktivasyonun yok olması ve stratejik küskünlük olabilmesi de yer alıyor.
FETÖ’nün Balkanlarda en çok Arnavutluk’ta güçlü olduğu belirtiliyor.
Komşularımızın, bu terör örgütüne yönelik en kısa zamanda tedbir alması gerekiyor.
Bu konunun halk tabanından çok hükümetler nezdinde değerlendirilmesi akla yatkın geliyor.
FETÖ’nün Türkiye’deki yapılanmasının pasifize edilmesinin kalıcılığı ve yoğunluğu ve Balkan coğrafyasından tamamen silinmesi, yakın komşu ülkelerde de bu yapılanmanın önüne geçilmesi durumunda etkili bir niteliğe ulaşacak.
FETÖ'nün etkisiz hale getirilmesi konusunda Balkan ülkelerinin doğru bilgilendirilmesi önem arz ediyor.
Komşu ülkelerle eş zamanlı ve ortak çalışmalar yapılarak bu yapının omurgası tamamen kırılabilir.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol