Bakan Köprünün Tek Taraflı da Olsa Trafiğe Açılmasına Olumsuz Bakıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, AK Parti 7. Olağan Edirne Kadın Kolları Kongresinin ardından ilçemizde restorasyonu devam eden tarihi köprüde incelemelerde bulundu. Uraloğlu tarihi köprüdeki            çalışmaların çok titiz bir şekilde devam ettiğinin altını çizerek, aslına uygun restorasyon prensibi gereği orijinal yapıtaşlarının korunarak sürecin devam ettiğini vurguladı. Diğer yandan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası, Uzunköprü Ticaret Borsası ve Uzunköprü Ziraat Odasının Bakan Uraloğlu’na sunduğu ve özetle, “İlçenin cazibesinin arttırılması ve iç   ticaret hacminin büyümesi adına köprünün şehir yönüne doğru tek                          taraflı trafiğe açılması hususunda yardımlarınızı bekliyoruz” şeklindeki  talebine Bakan Uraloğlu’nun köprünün tarihi eser niteliğine vurgu  yaparak olumsuz baktığı öğrenildi.
Haber Merkezi
Tarihi Uzunköprü’de restorasyon çalışmaları devam ederken, sürecin en yetkili ismi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, köprüde incelemelerde bulundu. Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Bakan Uraloğlu, “Dünyanın en uzun taş köprüsü ünvanına sahip Uzunköprü’de süren restorasyon çalışmalarını yerinde inceledik. 2015 yılında UNESCO Geçici Miras Listesi’ne alınan köprümüzü, geleceğe daha sağlam şekilde taşımak için titizlikle çalışıyoruz. 1,5 metre kalınlığındaki beton ve betonarme tabakayı el işçiliği ile kaldırarak yapıya zarar vermeden temizledik. Orijinal taşları koruyoruz, deforme olanları ya da yerinde olmayanları müze kurulları ile yeniliyoruz. Bu köprü, sadece geçmişin değil, geleceğin de ulaşım mirası olacak, restorasyonun tamamlanmasıyla turizm ve kültürel değerlerimiz daha da güçlenecek” ifadelerine yer verdi
“KÖPRÜ ŞEHİR YÖNÜNE TEK                    TARAFLI AÇILMALI”
Uraloğlu’nun ziyaretinde hazır bulunan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkan İsmail Akalın, Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Özcan Kayalı ve Uzunköprü Ticaret Borsası Başkan Vekili Orhan Gür, Bakan Uraloğlu’na, restorasyon bitiminde tarihi köprünün şehir yönüne doğru tek taraflı olarak trafiğe açılması noktasında yardımlarını beklediklerini içeren ortak bir dilekçe sundu. Bakan Uraloğlu’nun ise ilgili talebe yönelik köprünün, ‘tarihi eser’ niteliğinin ön plana çıkartılması gerektiğini, çalışmalarında bu prensibe yönelik titizlikle sürdüğünü belirterek dev eserin bundan sonraki süreçte kültürel miras olarak korunması gerektiğini ifade ederek, köprünün tek taraflı da olsa trafiğe açılmasına olumsuz baktığı öğrenildi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol