Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde askeri görevi yaparken intihar eden bacanağı Levent Kula'nın yeğeni Piyade Onbaşı Onur Kula'nın Lüleburgaz'daki cenaze törenine katıldı. Cenaze namazı öncesi ikindi namazını cemaatle birlikte kılan Eroğlu, tören sırasında duygu dolu anlar yaşadı.
Bakan Eroğlu'nu Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan ve vatandaşlar karşıladı. Bakan Eroğlu, Vali Yaman ve beraberindekiler daha sonra Piyade Onbaşı Onur Kula'nın cenaze namazı için Sokullu Mehmet Paşa Camiine geçtiler.
Lüleburgaz İlçe Müftüsü İsmail Günay ve Sokullu Mehmet Paşa Camii İmamı Ahmet Bozkurt'un kıldırdığı cenaze namazı sonrası Kula'nın cenazesi Lüleburgaz şehir mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Milletvekilleri Şenol Gürşan, Turgut Dibek, Mehmet Siyam Kesimoğlu, Lüleburgaz Kaymakam Vekili Günay Öztürk, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve yoğun bir kalabalık katıldı.
Eroğlu, Kula'nın defnedilmesinin ardından Lüleburgaz'ın Büyükkarıştıran beldesinde yaşanan sel felaketi hakkında açıklamalar yaptı.
Devletin vatandaşlara acil ihtiyaçlar için bir miktar nakdi destek yaptığını ifade eden Eroğlu, olay yerinde ekiplerin çalıştığını belirtti. Eroğlu, "Sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımızın acil harcamaları için devletimiz 250 bin TL kadar nakdi destekte bulundu. Valimiz ile de sürekli görüşüyoruz. Ekiplerimiz çalışıyor. Milletimizin başı sağ olsun. Bir hanımefendi ve babası vefat etti. Çok üzüldük" dedi.
Bölgede derelerin toptan ıslah edileceğini dile getiren Bakan Eroğlu, "Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olması lazım. Kamu kurumlarının hassas olması lazım. Özellikle köprülerin ve menfezlerin uygun kesitte olması lazım. İnşallah biz de Bakanlık olarak bu derelerin toptan ıslahı için köprülerin yeniden yapılması için çalışacağız. Geçmiş yıllarda il özel idaresi tarafından yapılan köprüleri yıkacağız. Yeniden yapacağız. Allah başka kaza bela göstermesin" diye konuştu.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol