Tarim ve Köyisleri Bakanligi'nin destegiyle köylerde saglikli süt üretiminde örnek uygulama olmasi amaciyla Merkezi Sagim ve Yem Ünitesinden olusan Köy Saglikli Süt Üretim Tesisi'nin açilisi, Bakan Eker ve Fransiz futbolcu Zidane'nin katildigi törenle gerçeklestirildi.
Tören öncesi bir kahvehanede dinlenen ünlü futbolcuya, köylüler büyük ilgi gösterdi. Özellikle çocuklarla yakindan ilgilenen Zidane, daha sonra tören alanina geçti. Bakan Eker ve Zidane, tören öncesi tokalasarak bir süre sohbet etti.
Bakan Eker törende yaptigi konusmada, tarimsal üretim içerde önemli bir yere sahip hayvansal üretimi AK Parti iktidarinin her zaman destekledigini söyledi. AK Parti iktidariyla birlikte hayvansal üretimdeki destegi önceki hükümetlerle kiyasla 10 katin üzerine çikardiklarini ifade eden Eker, ''AK Parti çiftçinin her zaman yanindadir ve yaninda olmaya devam edecektir.
2002 yilinda hayvancilik toplam destegi 83 milyon YTL iken, 2007'de bu rakam 800 milyonu asti. Desteklerimizle birlikte verimin artmasi da bizleri mutlu ediyor. Sürü ortalamasi bin 600 litre olan süt üretimi 6 bin litreye çikti. Sagladigimiz destekleme politikalariyla Türkiye'de süt üretimi 2000 yilinin basinda 9 milyon tondan 12 milyon tona çikti'' dedi.
Kirsal kalkinmaya da büyük önem verdiklerini anlatan Eker, ''Kirsal kalkinma ve yatirimlari destekleme projesi kapsaminda kooperatifler ve çiftçiler hayvansal üretimle ilgili yapacaklari yatirimlarda yüzde elli hibe destegi saglaniyor. Bizden önce 287 Tarimsal Kalkinma Kooperatifi'ne (TKK) destek verilmisti. Biz bu rakami bin 491'e çikardik. Verdigimiz destekte 1 milyar YTL'nin üzerinde bir destektir'' diye konustu.
Bakan Mehdi Eker, Danone Tikvesli A.S.'nin uyguladigi sorumluluk projelerini destekledigini de belirterek, "Danone hem bir dünya markasi olarak basarili isler yapiyor, hem de sorumluluk projeleri yürütüyor. Kendilerini destekliyor ve tebrik ediyorum. Bizde AK Parti hükümeti olarak üreticimize desteklerimizi kat kat artirirken, müzakere halindeki AB'le ayni pazari paylasmak için gayret gösteriyoruz'' ifadelerini kullandi.
Bakan Eker konusmasinin ardindan Fransiz futbolcu Zidane ile birlikte tesislerin açilisini gerçeklestirdi.
Tarim ve Köyisleri Bakani Mehmet Mehdi Eker ile birlikte tesislerin açilisini gerçeklestiren Zidane, daha sonra köydeki çocuklarin olusturdugu takim ile birlikte futbol oynadi. Birbirinden güzel hareketler yapan Zidane, bir de gol atti. Zidane'a maçtan sonra Fenerbahçe Kulübü eski yöneticilerinden Hakan Bilal Kutlualp tarafindan üzerinde Zidane yazan Fenerbahçe formasi hediye edildi.
Efsanevi futbolcu Zidane ile futbol oynayan çocuklar ise, Zidane ile maç yaptiklari için çok heyecanlandiklarini ifade ettiler.
Zinedine Zidane, daha sonra Kirklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki Saban Ögünç Ilkögretim Okulu'nu ziyaret etti ve ana sinifi ögrencileriyle resim yapti. Okul girisinde ögrenciler tarafindan tezahüratlarla karsilanan Zidane, okulun ana sinifini ziyaret etti. Burada resim yapan ögrencilerin yanina oturan Zidane, bir süre onlarin yaptigi resimleri inceledi ve yanina oturdugu ögrencinin kagidina futbolcu resmi çizdi.
Bir basin mensubunun Türkiye'nin Avrupa Sampiyonasindaki sansinin sorulmasi üzerine Zidane, Türkiye'nin Avrupa Sampiyonasi'nda iyi bir derece alacagina inandigini kaydetti.
Lüleburgaz Kaymakami Lütfullah Gürsoy, ziyaretin ardindan Zidane'a okulun ambleminin yer aldigi seramik tabak hediye etti.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol