BÜYÜK MANDIRA-ALPULLU BELDELERİ GEZİ NOTLARI

15.09.2014 günü Büyük Mandıra Belediye Başkanı SERTAÇ BALYEMEZ: "Bir önceki Belediye Başkanı rahmetli Şükrü Çölgeçen Kanalizasyon çalışmasını başlatmıştı. 5050 metre ana su boru değişimini ben başlattım.
Bir önceki Belediye Başkanı Şükrü Çölgeçen'in AB projesi kapsamında çok amaçlı kültür merkezi temel atma töreni 12 Eylül 2014 günü yapıldı.
Okullarımıza bin metre kadar parke taşı döşedim. İki okulun kalorifer kazanlarını değiştirdim. Kamyon kasasını yaptırdım. Asli görevlerimizi eksiksiz yürütmekteyiz. Vatandaşların arzu ve istekleri doğrultusunda çalışıyoruz.
1912 Bulgaristan Lofça göçmeniyiz. Büyük mandıralıyım. Ziraat mühendisiyim." dedi.
Alpulu Şeker Fabrikasında fabrika müdürü Fikri Cömert'e "Alpullu Şeker Fabrikası toz şeker üretirse çok seviniriz.'' dedim.
FABRİKA MÜDÜRÜ FİKRİ CÖMERT: "15 bin ton pancar üretimini 60 bin tona çıkarmayı başardık. Fabrika işçilerine dört yüz fabrika işçiniz beşer ton pancar üretirseniz fabrika üretimine katkıda bulunmuş olursunuz. Fabrika kapanırsa işçiler başka yerlere gönderilecek. Beni de bir fabrikaya gönderecekler. Üretilen pancarlar bir başka şeker fabrikasına gönderilecek. Ben elimden geleni yaptım." dedi.
Alpullu Şeker Fabrikası kapanırsa Trakya'nın incisini kaybederiz. Trakya'nın Milletvekilleri fabrikanın Kapanmaması için bir gayretin içinde olsalar beklide ALPULLU Şeker Fabrikası
Kapanmayacak… Milli şeker Sanayi olarak yirmi dört fabrika çalışıyor. Alpullu Şeker Fabrikası neden kapanıyor? Pancar şekerine kota kalkmadı mı? Eski pancar üreticileri pancar ekerdi. Pancar küspesi vagonlarla üreticiye yollanırdı. Hayvancılık yapanlar hayvanlarına pancar küspesi yedirirdi. Yaş yetmiş oldu. Çocukluk gençlik günlerimde kara tren vagonlarıyla pancar Alpullu Şeker Fabrikasına giderdi. Tren garının orada pancar kantarı vardı. Tartılan pancar direnle vagonlara yüklenirdi. Alpullu şeker sporda Kırklareli'nin ünlü futbolcuları futbol oynardı. Turan Doğangün… ''Köylü Milletin Efendisidir'' Kemal Atatürk.
Tarım toplumundan sanayi toplumuna geçiş aşamasındayız. Tarımsız, Sanayisiz Bir toplum Olmaz. Olursa çöker. Yüzlerce binlerce çiftçimiz pancar ekiyordu. Köylü gençler köyünü terk ettiler.
Kimisi fabrikanın olduğu yerlere göç etti. Terörden dolayı köylerini terk eden yüz binlerce insan var. Köylü köyünde kalsın. Taşımalı eğitim son bulsun. Fabrikalar her yerde yapılsın. Şimdi Organize Sanayi Bölgelerinde Yeni Fabrikalar kuruluyor.
''Memleketin her müsait mıntıkasında şeker fabrikalarının çoğalmasını istiyoruz.''diyen Mustafa Kemal Atatürk'tür. Savaşlardan çıkan halkımız yoksuldu. Eğitimsizdi. Yapayalnızdı.
Atatürk yeni Türkiye'nin refahı için elinden gelen gayreti göstermiştir. Pek çok fabrika kurulmuştur. Eğitimde, tarımda, sanayide her alanda kalkınma seferberliklerine başlanmıştır. Barış İçinde Bir Kalkınma Seferberliği Başlamıştır.
Bu sene güzel yağmurlar yağdı. Pancar üreticisinin yüzü gülecek. Tarımın gelişmesi sanayimizi, toplumumuzu olumlu etkiler..
Trakya Milletvekilleri Alpullu Şeker Fabrikasının Şeker üretimi için Ellerinden Geleni Yapsınlar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol