BASK (Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu), 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak genel seçimler öncesinde siyasi parti liderlerine birer mektup göndererek, memurların temel sorunlarına seçim bildirgelerine yer verilmesini istedi.
BASK Genel Başkanı Bayram Zengin imzasıyla gönderilen mektupta Anayasa değişikleri ile yasalarda yapılması istenen değişikliklerde sosyal tarafların aktif katılımının da sağlanmasının önemine vurgu yapıldı.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan BASK Kırklareli İl Temsilcisi Hakan Tıraşçı şöyle dedi:
"Sayıları 3 milyonu aşkın memurlar ile 2 milyon civarındaki memur emeklileri, oy bazında 8-9 milyonluk bir seçmen kitlesini, yaklaşık 20 milyonluk vatandaş oluşturmaktadır.
Ancak 7 Haziran seçimlerinde gördük ki, seçim bildirgelerinde bölük pörçük de olsa kimi memur sorunları yer aldı ama liderlerin söylemlerinde asla yer almadı. Hiçbir lider memurlardan söz etmedi. Memurlar adeta 7 Haziran seçimlerinin tek mağlubu oldular. BASK olarak 7 Haziran seçimleri öncesinde de liderlere birer mektup göndererek görüşlerimizi ve taleplerimizi açıkladık ve seçim bildirgelerine girmesini istemiştik.
Taleplerimizi özetle bir kez daha tekrarlıyoruz:
Öncelikle Anayasa değişikliği yapılarak memurlara hak grevini de içerecek grev hakkı istiyoruz.
Ek ve Geçici madde sayısı asıl madde sayısına aşan ve yamalı bohçaya dönen 50 yıllık Devlet Memurları Kanununun değiştirilerek yeni ve çağdaş bir Devlet Personeli Kanunu çıkarılmasını istiyoruz.
Artık anlamını yitirmiş yardımcı hizmetler sınıfı ile 4/C kapsamında geçici personel çalıştırılmasının kaldırılmasını, bu pozisyonlarda istihdam edilenlerin öğrenimlerine ve deneyimlerine uygun memur kadrolarına geçirilmesini istiyoruz. Zaten çoğu fiilen memur kadrolarında çalışıyor.
Memurların KPSS sınavı ile işe alınmalarını, istisnaların hizmetin gerekliliği ile sınırlı tutulmasını istiyoruz. İstisnai kadro uygulamasına son verilmesini istiyoruz. Mesleğe özel yarışma sınavı gerektiren kadroların sınırlı tutulmasını ve yarışmaların objektif kriterlere bağlanmasını istiyoruz.
Unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavlarının merkezi olarak her yıl yapılmasını, genel müdür ve bağımsız başkanların altındaki tüm görevlerin görevde yükselme sınavı kapsamına alınmasını istiyoruz. Norm kadro uygulamalarının keyfiliklere imkân vermeyecek şekilde sosyal tarafların denetiminde şeffaflaştırılmasını istiyoruz.
Yargı kararlarını uygulamamakta direnen yöneticilerin görevlerinin sonlandırılmasını istiyoruz.
Özre bağlı tayin ve nakil taleplerinde hakkaniyetin sağlanması; engellilerin, engelli çocuğu veya yakını olanların özel durumlarının yönetmelikte özür gurubu kapsamına alınmasını istiyoruz. Hizmet bölgelerinde çalışma süresini dolduranların, üst hizmet bölgelerine tayin ve nakillerinin -idari mazeret aranmaksızın- yapılmasını istiyoruz. Mesleki ve iş tecrübesini yok sayan yıl başına 1,66 kuruş tutarındaki kıdem aylığının, daha yüksek aylık almak için kamu görevlilerinin idari kadrolara hücumunu engelleyecek anlamlı bir düzeye yükseltilmesini ve böylece tecrübenin ödüllendirilmesini istiyoruz. Kamu görevlilerinin aylıklarındaki tüm kalemlerden vergi ve sosyal güvenlik kesintisi yapılarak emeklilik maaşının yaşanabilir düzeye çıkarılmasını istiyoruz, Çocuk ve aile yardımlarının, harcırah ve yollukların ve benzeri kalemlerin ihtiyaçları karşılayacak düzeye yükseltilmesini istiyoruz. Yoksulluk sınırının altında aylık alan memur kalmasın istiyoruz. Artık memurlara, kamu işçilerinde olduğu gibi Yasa emri olan ikramiye verilmesini istiyoruz.
Bu kapsamda kamu görevlilerini ilgilendiren tüm mevzuatın ayrım yapılmadan sosyal tarafların aktif katılımı ile birlikte gerçekleştirilmesini istiyoruz. Özetle insan onuruna yaraşır bir çalışma hayatı, memurların aile sorumluklarını yerine getirebilecekleri bir gelir sağlanmasını, yukarıdaki hususların partilerin Seçim Beyannamelerinde/Bildirgelerinde yer almasını ayrıca Tüm Öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler gününü kutluyorum.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol