BABAESKİ - KIRKLARELİ - AHMETBEY GEZİ NOTLARI

08.01.2015 günü Babaeski'deydim. Akbulut Emlak İnşaatta rahmetli Ahmet Akbulut'un kızı mimar Uygar Akbulut'la sohbetten notlar.
UYGAR AKBULUT: " İstanbul Kültür Üniversitesi mezunuyum. Babaeski'de Fatih Caddesinde Belediye İş Merkezinde Akbulut emlak bürosunda mimarlık yapıyorum. Köy projeleri, müstakil ev, komple Belediye projeleri yapıyorum. Benden enerji kimlik belgesi alabilirsiniz."dedi. (Tel: 0288 512 25 25 Uygar Mimarlık)
Kentsel, köysel projelerle alt ve üst yapıda şehirlerin, köy ve ilçelerin yenilenmesi yeni projelerle gerçekleşiyor. Kırklareli ve Trakya'da alt ve üst yapıda önemli çalışmalar oluyor. Babaeski'nin alt yapısında çalışmalar kışın da devam ediyor.
Dar kaldırımlarda kahve önlerine sandalye konuyor. Yayalar kaldırımlarda yürüyemiyor. Yeni yerleşimlerde kaldırımlar caddeler geniş.
Kırklareli'nde bir esnaf: " Belediye kapımızın önüne koyduğumuz bir eşya için yetmiş lira ceza yazıyor."demişti. Trakya'nın eski çarşılarında genellikle kaldırımlar dardır. Esnaflar dükkânlarının önüne halkın ihtiyacına hizmet ettikleri için bir şeyler koyarak dükkânının tanıtımını yapıyorlar. Cezayı da bazen yiyorlar. Kentlerin alt yapı değişikliklerinde kasabanın, ilçenin, kentin her yerini müteahhit firma birden kazınca her yer felç oluyor. Babaeski'de olduğu gibi.
Kırklareli'nde Karakaş Mahallesi gazhane sokağında yeni inşaatlar yapıldı. Gazhane sokağından geçtiğimde anılarımdan başka bir şey kalmadığını anlıyorum. Babaeski'nin bahçeli evlerini tarım festivalini severim. Babaeski'nin Edirne çıkışına yeni bir hastane yapıldı. Eski hastane çok yetersizdi. Hastanelerde başarılı doktorlar hastası için elinden geleni yapıyor. Yaşam mucizedir.
12.01.2015 günü Lüleburgaz'ın Ahmetbey Beldesindeydim. Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş'a uğradım. Çok yoğundu. Ahmetbey Yağlı Tohumlar Müdürü ADNAN HACIOĞLU'na: "Dedeler nereden gelmişler?" "Baban emekli öğretmen Mehmet Hacıoğluyla bazen sohbet ediyoruz. Kardeşin AHMET HACIOĞLU Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü’dür. Benimde öğrencimdir" dedim.
ADNAN HACIOĞLU: "Dedeler 1951 yılında Şumnudan (Şumen) gelmişler. Babam Kırklareli'ne geldiğinde on yaşındaymış. Ahmetbey'de çiftçimiz buğday, arpa, ayçiçeği yoğun bir şekilde ekiyor."dedi. Ahmetbey, Uğur Gören Çok Programlı Lise Müdürü Kemal Şimşekoğlu'na "Nerelisiniz?" diye sordum.
KEMAL ŞİMŞEKOĞLU: " Artvinliyim. Meslekte onsekizinci yılımı çalışıyorum. Okulda ondokuz öğretmen, iki yüzyirmibeş öğrenci var. Bir tanede memur var. Artvin gençleri okumayı sever. Eğitim seviyesi yüksektir. Artvin de tarım arazisi azdır. Engebeli bir arazisi var. Orman ürünlerinden faydalanılır. Bağlar bahçeler de vardır." dedi. Ahmetbey Cumhuriyet Ortaokul Müdür Yardımcısı SAMET ÖZTÜRK: "1989 yılında Bulgaristan Kırcaali'den Aydın'daki akrabalarımızın yanına geldik."dedi. Ahmetbey'deyken aniden lapa lapa kar yağdı. Sabah yağmur yağdı. Öğleye doğru kar…
Adamo'nun şarkısı: " Her yerde kar var. Kalbim senin bu gece" çığlık çığlık farklı bir sesti Adamo. İnsanın içine işleyen bir sesi vardı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol