18.11.2015 günü Babaeski'deydim. Kırklareli Babaeski Caddesinde bir kahvedeyim. Pilavcı amcanın kasetten oyun havaları dinlerken kahve önündeki ayakkabı boyacısı neşelendi. Hafiften oynamaya başladı. Müzik ruhun neşesidir. Efkârın deminde yaşamayı sevenlerdeniz. Bu yazıyı yazarken evimin yanındaki kahvedeyim. Müzik çalardaki şarkıları dinlerken yazı yazmayı seviyorum. TRT Müzik’teki şarkıları dinlemek ruhumun hicranına iyi geliyor. Zeki Müren Yağdır Mevlam Su şarkısını okudu.
Pilavcı amca pilavı üç liraya satıyor. Zerde bir lira "Pilavcı Amcaya nerelisin ağa?" dedim.
PİLAVCI AMCA: "On sekiz yıldan beri Babaeski'deyim. İstanbul'dan geldim. Yaşım elli altı Erzurum'luyum. Esnaflık zor zanaattır. Ben gelen hiçbir müşteriyi geri çevirmedim. İnsanları severim " dedi. Hava güneşli biraz serin Babaeski'nin ana caddesine asfalt yapıldı. Mahallelerde asfalt çalışmaları başladı. Yeni Babaeski alt yapısı bitmiş üst yapısı yenilenmiş olarak modern bir şehir haline getirilecek. Belediye Başkanı Abdullah Hacı verdiği sözleri yerine getirecek."Alt yapı olmadan üst yapı olmaz" derler. Kentleşme olgusu zaman ister. Çalışkan insanlar dünyayı güzelleştirebilirler. Babaeski öğretmen evinde arkadaşlarla sohbet ettim. Öğleyin öğretmen evinde yemek servisi başladı. Büyükmandıra’lı arkadaşım Mehmet Sezer'le sohbet edip çay içeriz. Avukat kardeşim Sezin Erkahveci'dir. Babaeski'ye yıllardır gidip gelirim. 18.11.2015 günü Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat'ın Şanlıurfa notlarını okudum. Urfa ve ilçelerinde yaşayan göçmenlerin Urfa halkıyla kaynaşmasını yazmış.
YAVUZ DONAT AĞABEY: "HARRAN Hz. İbrahim'in dedesinin adıdır. NUH Tufanından sonra kurulan ilk şehirlerden biri Urfa'dır" diye yazmış. Uzak tarihi, dinler tarihini bilmek için sağlam kaynakları okumalıyız. Babaeski'de bir kardeşimiz: " Edirne kitap fuarında yerini zor bulduk. Fuarda sizin gibi öğretmen şair ve yazarlar da vardı. Edirne Tüyap Kitap Fuarında sizin de olmanız gerekirdi?" dedi. Edirneli şair ve yazarlar OZAN AĞACI ŞAİRLERİ arkadaşımızdır. Evliya Çelebi’nin üçüncü cildinde Edirne'nin eski tarihi dokusunu okumuştum.
Evliya Çelebi kitabını Reşat Ekrem Koçu 1944 yılında hazırlamış. Müthiş bir üslubu vardı. Osman Peremeci'nin Edirne kitabını Bellek Yayınevi basmıştı. Kitabı bir saat incelemiştim. Kaynak kitap olup Edirne Belediyesi, Edirne Valiliği böyle eski kaynak kitaplara, yazar ve şairlere sahip çıkarsa seviniriz.
Edirne Kitap Fuarıyla ilgili bir yazıyı Türkiye gazetesinde okumuştum. Trakya Avrupa'ya açılan bir kapıdır. Edirne'nin Kaleiçi evlerini, Bedestenini, Selimiye camisini ve Selimiye arastasını, Ali Paşa çarşısını, Eski Kırkpınar günlerini, Karaağaç'ın eski günlerini, Saraçlar caddesinde gezmeyi çok severim. Uluslararası Edirne Film Festivali’nde yılların oyuncusu MURAT SOYDAN GÜNEBAKAN ONUR ÖDÜLÜNÜ Edirne Valisi DURSUN ALİ ŞAHİN'den aldı. Edirne tarihi dokusu ile Balkanların, Türkiye'nin en güzel kentidir. I. Balkan Savaşı’nda Bulgar zulmünü Edirne, Trakya halkı yaşamıştır. Türkiye tarihi siyasal olayları tarihin giz dolu öyküsüdür.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol