6.3.2014 Günü Babaeski'de Muhasebeci NUSRET CAN: "Dedem Sabri Can Selanik'ten Balkan Harbi yıllarında gelerek Babaeski'de Gazi Kemal Mh'de gavurdan kalma bir eve yerleşmişler. Bulgar ordusu Çatalca'ya kadar Trakya'yı işgal etmişler. Yaşım 71." "Çocukluğumuzdaki Babaeski'yi konuşalım." NUSRET CAN: "Çocukluğumuzu pek yaşayamadık. Sabahleyin koltuğumuzun altında gazeteler vardı. Gazeteleri satıp okula giderdik. Babam Şehir Kulübünü işletirdi. Ulviye konfeksiyon'un olduğu yer şehir kulübüydü. Annem Babaeski’nin yerlisidir. Annemin babası Cumhuriyet döneminin Hamidiye Mh.'nin ilk muhtarı TOPAL APTİ'DİR. Eski Belediye Başkanı GÜNDÜZ ONAT'LA şehir kulübünde Halkevinde Türk Kültür Derneğinde beraberdik. Sadece partimiz farklıydı. Ben Adalet Partisinde yöneticilik yaptım. Meclis üyesiydim. 1980'e kadar. 1980 İhtilalinden sonra DOĞRU YOL Partisini kurduk. Doğru Yol Partisi Atatürk'ü Türk bayrağını vatanını, milletini seven merkez sağ partiydi. Türkiyenin temel taşıydı.
Türkiye'nin gelişmesi için halkın her yerde refah seviyesi arttırılmalıdır. Eğitim en güzel bir şekilde yapılmalıdır. Bürokratlar SORUNLARI ÇÖZMELİDİRLER. Taşın altına elini koymalıdırlar.
Sorunlar çözülmeden toplumun gelişmesi mümkün değildir.
Babaeskispor'un 1969'daki kurucusuyum. 1988 yılında Türkiye Özerk Futbol Federasyonun bir numaralı kurucusuydum. 1964 YILINDA Hukuk Fakültesini kazandım. Mali imkansızlıklardan okuyamadım. Lüleburgaz lisesinin ilk mezunuyum. 1.12.1968 günü muhasebeciliğe başladım. Babaeski eski yağ fabrikatörü HASAN PAZARCI'NIN muhasebeciliğini yaptım.
Süleyman Çölgeçen'in (Çölgeçenlerin) 43 yıl muhasebeciliğini yaptım. Düğüncülü'de peynirci Sinan Kalender'in muhasebecisiydim.
Babaeski Doğanspor'da futbolcusuydum. Daha sonra 1962 yılında kulüp başkanıydım. İçki, sigara içmem. Süt, ayran, portakal suyu içerim. Ne içersiniz? dedi. Teşekkürler.
Eski Adalet ve Doğru Yol Partisi'nde babam İrfan Demiraco da yöneticilik yaptı. Merkez sağ, merkez sol partiler arasında büyük siyasi tartışmalar olurdu. Merkez sol parti ortanın solunu savunan Bülent Ecevit'in başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisiydi.
Merkez sağın lideri Süleyman Demirel'di. Siyasi sağda Alparslan Türkeş ve Necmettin Erbakan'da etkin liderlerdi. 27 Mayıs 1960 ihtilalinden sonra doğan özgürlük ortamında gençler siyasetin içinde rol oynamaya başladılar. 27 Mayıs Anayasası özgürlükleri savunan yeni bir anayasaydı. Reform, yeni bir değişim hareketiyle hukuk içinde kalınıp hareket edilseydi pek çok sorun halledilecekti. 1950 yılından beri Amerika'nın Türkiye siyasi hareketini yönlendirme gayretleri vardır. 1968 gençliği Paris'teki gençlik hareketlerini takip ederek Altıncı Filonun İstanbul'a gelişini bir hafta yaptığı gençlik yürüyüşleriyle protesto etmişti. Huzurun olduğu bir ülkede insanca yaşamak istiyoruz…
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol