"Aziz Atam Cumhuriyetimizi daha da yükseklere tasimaya kararliyiz"

Adalet ve Kalkinma Partisi (AK Parti) Merkez Ilçe Baskani Hamit Orakçi, Atatürk'ün adini dünya tarihine altin harflerle yazdirmis unutulmaz bir lider oldugunu belirterek "Atatürk sayesinde Anadolu topraklarinda yükselen bagimsizlik ve özgürlük mesalesi, dünyada pek çok topluma örnek olmustur" dedi

Ulu Önder Atatürk'ün ölümününün 71. Yildönümü nedeniyle yazili bir açiklama yapan ORAKÇI, söyle devam etti;

“Hiç süphe yok ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük ideali, kurdugu Cumhuriyeti çagdas medeniyetler seviyesine ulastirmakti. Ulu Önder Atatürk, yasami, yaptiklari ve basarilari ile tüm insanligin saygisini kazanmis Örnek bir devlet adamidir. O hep ileriye bakmis, güçlükler karsisinda yilmamis, milletine olan inancini hiçbir zaman yitirmemis. yasami boyunca halkinin sorunlarina gerçekçi çözümler üretmek için çalismistir. Bunun için bir çok önemli adimlar atmis ve kendinden sonraki nesillere bu ideali bir miras olarak birakmistir. Söz konusu miras, bugün her Türkiye vatandasi için öncelikli bir görevdir.

86 yilini geride birakan Cumhuriyetimizin ilk yillarini, kitlik ve savaslar nedeniyle yokluk içinde geçiren milletimiz bugün dünyanin sayili devletlerinden biri olan Türkiye'de yasamanin sevinç ve gururunu yasamaktadir.

Atatürk'ü 10 Kasimda anarken, hep birlikte Atatürk'ün güncelligini ve degerini hiçbir zaman kaybetmeyen temel felsefesini anlamaya çalismaliyiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktir, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktir” sözü Cumhuriyetimizin varligi ve sürekliligi açisindan da bir güven kaynagidir. O'nun "Büyük eserim" dedigi, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti isaret ettigi yolda, Ilelebet yasayacaktir.

Aziz Atam, emanetine, bu günde ayni yüksek ruh ve suurla sahip çikarak, Cumhuriyetimizi daha da yükseklere tasimaya kararliyiz.

Bu duygu ve düsüncelerle Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 71. Yildönümünde, rahmet, minnet ve sükranla aniyor, Aziz hatirasi önünde saygiyla egiliyorum.”

Orakçi, Kirklarelililer’in en anlamli gününü kutladi

Ak Parti Merkez Ilçe Baskani Hamit Orakçi, Kirklareli'nin düsman isgalinden kurtulusunun 87. yildönümü münasebetiyle yayimladigi mesajinda, 'Bagimsizligin ne anlama geldigini, dünyada bizden daha iyi kimse bilemez" dedi.

Kirklareli'nin düsman isgalinden kurtulusunun 87. yildönümü münasebetiyle yazili bir bir açiklama yapan Orakçi, söyle devam etti;

“19 Mayis 1919’da baslayip, 30 Agustos 1922 zaferle sonuçlanan Kurtulus ve Bagimsizlik mücadelesi vermis bir Ulusun mensuplari olarak, Bagimsizligin ne anlama geldigini dünyada bizden daha iyi kimse bilemez. Mustafa Kemal Atatürk "Bagimsizlik benim karakterimdir" diyerek Türk Halkinin ortak karakterini tarif etmistir.

Serhat sehri Kirklarelimiz, 10 Kasim 1922 tarihimle isgal güçlerine karsi kahramanca direnerek birer kurtulus destani yazmislardir. Bu onur ve gururu sonsuza kadar tasimak tüm hemserilerimiz için bir hak, gelecek nesillere aktarmak ise milli bir borçtur.

Bu duygularimla; Basta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden Aziz sehitlerimizi, gazilerimizi, rahmet ve minnetle aniyor, çok degerli hemserilerimizi yürekten kutluyor, selam ve saygilarimi sunuyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol