Atik kagit ve ambalajlar, artik Karakas Mahallesi'nden de toplanacak

Kirklareli Belediyesi Zabita Müdürlügü Çevre ve Saglik Birimi, hayata geçirdigi projeler kapsaminda daha temiz ve daha saglikli bir kent için çalismalarina ara vermeden sürdürüyor. Bu çerçevede kisa bir süre önce pilot bölge uygulamasinda bulunan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evlerden geri kazanilabilir atiklar toplanmaya baslanmisti. Vatandaslarimiz bu uygulamaya büyük bir ilgi gösterdiler. Kirklareli Belediyesi’ne gelen talepler dogrultusunda, Çevre ve Saglik Birimi, atik kagit ve ambalajlari ilimiz Karakas Mahallesi’nden de toplamaya baslayacak.

Kirklareli’ne daha iyi ve daha temiz bir çevre kazandirmak adina uzun vadede önemli projeler planlayan Belediyemiz, bir süre önce kamu ve özel kurumlara yerlestirdigi atik kagit kutulari sayesinde yaklasik tonlarca kagidi geri dönüsüme kazandirmisti.

Iste bu tür geri kazanilabilir atiklarin dönüsümünü daha ada artirmak adina, bu önemli uygulama evlerimizde de baslanmisti. 03 Aralik 2007 tarihi itibari ile pilot bölge olarak seçilen Cumhuriyet Mahallesi, 200 Konutlar Sitesi, uygulamaya büyük bir ilgi gösterdi. Kirklareli Belediyesi Zabita Müdürlügü Çevre ve Saglik Birimi’nden aldigimiz bilgilere göre Cumhuriyet Mahallesi sakinleri özellikle kagit atiklarin geri dönüsümü konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiler.

Bu kapsamda vatandaslardan gelen talepler üzerine atik kagit ve ambalajlarin evlerden toplanmasi uygulamasindan Karakas Mahallesi de yararlanmak istiyor. Mahalle sakinleri bu konuda Çevre ve Saglik Birimi’ne basvurularda bulunarak, bu uygulamaya katkida bulunmak istediklerini belirtiyorlar.

Gelen bu talepler üzerine harekete geçen Kirklareli Belediyesi Zabita Müdürlügü Çevre ve Saglik Birimi, uygulamanin gerçeklesmesini saglamak adina Karakas Mahallesi’nde tespit çalismalarina basladi. Çok kisa bir süre sonra Karakas Mahallesi’nin bir bölümünde de atik kagit ve ambalaj toplanmaya baslanacak. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol