ADD Trakya Bölge Sorumlusu ve GYK Üyesi Hakan Dedeoglu, son günlerde yasanan gündemle ilgili bir basin açiklamasi yayimladi. Dedeoglu, dernegin merkez yönetimindeki degisikligin asil sebeplerini degerlendirdigi açiklamasinda sunlari kaydetti:
“Genel Yönetim Kurulumuz zorunlu nedenlerden ötürü Merkez Yürütme Kurulunda kismi degisiklik yapmistir. Hepinizin bildigi gibi ülkemiz zor günler geçiriyor. Dis güçler ve onlarin isbirlikçileri ülkemizi Sevr sartlarini kabule zorluyorlar. Etnik ayrimcilik ülkemizin üniter yapisini tehdit ediyor. Emperyalizmle isbirligi içindeki gericiler ve bölücüler onlarin planlari dogrultusunda laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, ulusal devleti yikma girisimlerini sürdürüyorlar. Aklin ve bilimin öncülügü, yerini, inanca dayali dogmalar ve safsatalar ile emperyalizmin direktiflerine birakmistir. Tarihsel birikimimize, akla ve bilime dayali ulusal kültürümüzün yerine gericilerin, bölücülerin, tarikatlarin, yerli ve yabanci ajanlarin yönlendirdigi dogmalara, safsatalara, etnisitiye, irkçiliga ve hurafelere dayali yoz bir kültür topluma dayatiliyor, kabule zorlaniyor.
Cumhuriyetin kazanimlari tek tek yok ediliyor. Üniversiteler medreseye çevrilmeye çalisiliyor. Egitim, akil ve bilim yolundan uzaklastiriliyor. CIA patentli tarikatçi örgütlenme, devletin tüm kurumlarini ele geçiriyor. En sonda yargi organlari hedef alinmis durumda.
Ermeni açilimi, Kürt açilimi, Demokratik açilim v.b. diyerek; dis güçlerin istegi dogrultusunda ülkemiz bir iç çatismaya dogru sürükleniyor. Güneydogudaki feodal yapi çözülmeden, toprak agaligi ortadan kaldirilmadan, agalara, seyhlere (sihlara), asiretlere dayali çözüm demokratik olabilir mi? Dogu, bati, kuzey, güney demeden tüm ülke zenginliginin esit paylasildigi, tüm fertlerin esit ve özgür oldugu fikri hür, irfani hür, vicdani hür yurttaslardan olusan bir düzende ancak demokratik çözümden söz edilebilir. Çözüm laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin gelistirilmesinde, halkin yönetimde etkinlestirilmesinde, ulusal birligin pekistirilmesinde ve ulus devletin güçlendirilmesindedir.
Türk, bir irkin adi degil, Türkiye Cumhuriyetini kuran halkin adidir. Elbette ki etnik kökeni ne olursa olsun insanlarin esit kosullarda yasama ve kendilerini ifade etme özgürlügü vardir. Ama bütün bunlarin bileskesi Türk Ulusudur. Etnik kültürler ayri bir kültür degil, ulusal kültürün parçalari, ulusal kültürün renkleri, zenginlikleridir. Etnik özellikler ön plana çikarilarak irkçiliga dayali bir kültürle ya da tarikatlara dayali ümmet kültürü ile çözüm üretmeye çalismak bölücülüge davetiye çikarmak anlamina gelmez mi? Kanla, irfanla kurdugumuz cumhuriyeti kimseye yiktirmayiz. Ermeni irkçiliginin istekleri dogrultusunda bir çözüm mümkün degildir. Türkiye Cumhuriyeti dis iliskilerini “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesi dogrultusunda bagimsizlik, esitlik ve karsiliklilik temeli üzerine kurar. Dis güçlerin planlari, programlari ve dayatmasina göre degil.
Ülke borç ve yolsuzluk batagina saplanmis durumda. Halk yoksulluk, issizlik ve açliktan kivraniyor. OECD ülkeleri siralamasinda egitimde sonuncuyuz. Ülkeyi yönetenler Nazivari yöntemlerle gerçekleri perdeleyerek halkin tepkisini önlemekte ustalastilar. Ömürlerini uzatmanin gayreti içinde olumsuzluklara direnen ulusal güçlere karsi savas açtilar. Ulusal bagimsizligimizi ve cumhuriyeti savunan tüm kisiler ve kuruluslar tehdit ve baski altinda. Cumhuriyetin umudu, Atatürk ilke ve devrimlerinin sonsuza dek savunucusu olan dernegimiz Cumhuriyet düsmanlari tarafindan hedef seçilmis durumdadir.
Kisacasi Türk devriminin rövansi alinmaya çalisiliyor. Yani karanlik günler yasiyoruz.
Tüm üyelerimiz tarafindan bilinmektedir ki içinde bulundugumuz bu karanlik günlerde örgütümüz görevdeki kadrolari ile bütün zorluklarin üstesinden gelecek güç ve kararliliktadir. Örgütümüz bütünlük içinde Atatürk ilke ve devrimleri isiginda demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi kararlilikla savunmaya devam edecektir.
Bu duygu ve düsüncelerle sube baskanlarimiza ve yönetim kurullarimiza, örgüt görevli ve sorumlularimiza, tüm üyelerimize selamlarimizi, sevgilerimizi, saygilarimizi ve basari dileklerimizi sunariz.”
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol