Atatürk I.Ö.O'da asil hedef Spor Kültürünü ögretmek

Kirklareli Atatürk I.Ö.O ilimizde ögrenci sayisi bakimindan beklide en kalabalik ögrenci sayisina sahip. Okulda diger okullara nazaran farkli sosyal çevrelerden gelen ögrenci sayisi bir hayli fazla. Her kesimden ögrenci bulunuyor. Ama buna ragmen okulun asil hedeflerinden biri spor kültürünü ögrencilerine ögretmek. 
Aldigimiz bilgiler dogrultusunda her sinifta kaç ögrenci spor faaliyetinde bulunuyor ve sene içerisinde hangi bransta kaç ögrenci katiliyor diye bir istatistikte tutuluyor. Okulun ayrica sportif alanda aldigi basarilar ise hem ögrencilerin hem ögretmenlerinin ne kadar özveriyle çalistiklarini gösteriyor. Örnegin Atatürk I.Ö.O bir çok dalda okul sporlarinda faaliyet gösteriyor bunlardan baslica olanlari  Basketbol,Futbol,Voleybol,Atletizm, Masa Tenisi, Tenis, Satranç, Halk oyunlari.
 Ayrica okulda yogun proje uygulamasiyla bilimsel çalismalar hazirlaniyor. Eskiye Nazan okuldaki lisanli sporcu sayisi ve sporla ugrasan kisi sayisi bir hayli artmis durumda. Okulda bulunan spor salonu hem hafta içi hem hafta sonu sportif faaliyetler için açik. Örnegin 26 Mart'tan itibaren  hafta sonlari okulda pilates kursu açilacak. 
Ayrica okulun sportif alanda aldigi basarilar bir hayli fazla örnegin Babaeski'de yapilan Futbol müsabakalarinda futbol takimi gol yemeden sampiyon oldu. Ayrica yildiz Kiz Atletizm takimi bu hafta yapilan müsabakalar sonucunda 1.olarak kupa kazandi. Atatürk I.Ö.O asil hedef Spor Kültürünü ögretmek ve bu sekilde topluma yararli insanlar çikarmak. Bunun ise  yapilan çalismalardan dolayi aldigi basarilarla endeksli olarak belli oluyor. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol