Uzun zaman önce tren seferlerinin durdurulmasıyla atıl duruma düşen Kırklareli Tren Garı'nın yan tarafında bulunan Atatürk büstünün umumi tuvaletlerin hemen yanı başında durmasından rahatsızlık duyan Ticaret Lisesi Mezunları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Oktay Ceylan, bu durumu ortadan kaldırmak amacıyla "Atamız Hela Bekçisi Değil!" adıyla imza kampanyasını başlattı.
Ceylan başlattığı kampanyadaki amacının, Atatürk Büstü ile tuvaletlerin yan yana olmaması gerektiğini duyurarak, belediye tarafından bu amaca uygun bir çalışma yapılmasının olduğunu ifade etti. Gazetemize ziyarette bulunan Kırklareli Ticaret Lisesi Mezunları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Oktay Ceylan, 6 yıllık bir mücadelenin söz konusu olduğunu, ortada bir duyarsızlık bulunduğunu ifade etti. Ceylan, bu 6 yıllık süreçte söz konusu büstün, yanındaki bayrak ve direğiyle birlikte kaldırılıp Kavaklı'da bir depoya kaldırıldığını söyleyerek, kendi çabalarıyla büstü eski yerine koydurtmayı başardığını söyledi.
Broşür hazırlatıldı
En son yapılan yerel seçimlerle göreve gelen Kırklareli Belediye Başkanı'na, Kırklareli Eski Tren Garı yanındaki büstün, umumi tuvaletlerin hemen yanı başında olmasından dolayı yaşadığı rahatsızlığını söyleyen Ceylan, büstün uygun bir yere taşınması için başkandan söz aldığını belirterek bu sözün bir türlü yerine getirilmediğinden yakındı.
Ceylan bu olayın peşinde duracağını belirterek, vatandaşları bilgilendirmek ve kendisine destek olmalarını istemek için broşürler hazırladığını söyledi. Atatürk Büstü ile tuvaletlerin yan yana olmaması gerektiğini belirten Ceylan, belediyenin bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.
Kırklareli Ticaret Lisesi Mezunları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Oktay Ceylan Belediye'nin ve vatandaşların dikkatini çekmek için bir de broşür hazırlattığını söyledi. Broşürde şu yazılara yer verildi; "Atamızla tuvalet yan yana olmaz. Belediyeyi duyarlı olmaya çağırıyoruz. Atatürkçü Belediye Başkanı, zabıtalarını göndererek Mustafa Kemal Atatürk'le süslenmiş imza kampanyası pankartını (Gerekli resmi izinler alınmış olmasına rağmen) söküp atmaya gücün yetti. Fakat Atatürkçü genç fidanların Atatürk sevgisini gönüllerden silip atmaya gücün yetmeyecektir."
Daha önce ne olmuştu?
Oktay Ceylan'ın açıklamasına göre, 7 Eylül 2015 Pazartesi akşamı, söz konusu büstün yanında bulunan imza kampanyası ile ilgili olan pankart, Kırklareli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden kaldırıldı. Kırklareli Valiliği'nden gerekli izni alarak başlattığı imza kampanyasının kesintiye uğramasından ötürü Kırklareli Belediyesi'ne tepki gösteren Ceylan, bundan sonra da mücadelesinin devam edeceğini dile getirdi.
"Atamızla tuvalet yan yana olmaz. Belediyeyi duyarlı olmaya çağırıyoruz"
Kırklareli Ticaret Lisesi Mezunları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Oktay Ceylan, daha önce başlattığı "Atamız Hela Bekçisi Değil!" adıyla başlattığı imza kampanyasıyla Kırklareli Belediyesi'nin engeline takılmıştı.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol