“Arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılarak kalitenin arttırılması noktasında öncülük edeceğiz”

Arı Yetiştiriciliği Girişimcisi Emrah Akol ve Zeki Kaptan, 12 Şubat 2020 Çarşamba günü Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ü ziyaret etti. Şengörür yaptığı açıklamada; “Pilot Üniversite olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Bal ve Arı Üreticileri Birliği ile bölge halkı işbirliğinde Bölgemizde arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılarak kalitenin arttırılması, gerekli analizlerin yapılması, üretilen ürünlerin tanıtımının yapılması ile gerekli eğitim desteğinin sağlanması noktasında öncülük edeceğiz” dedi…

İlimizin Dereköylü arı yetiştiricileri Kırklareli Üniversitesi Rektörü Bülent Şengörür’ü ziyaret ettiler. Ziyarete; Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Süleyman Diril, Arı Yetiştiriciliği Girişimcisi Emrah Akol ve Zeki Kaptan katılım gösterdi.
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette; Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında “Gıda” alanında pilot Üniversite olmamız dolayısıyla Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Süleyman Diril ve beraberindekiler Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür’ü tebrik etti.

Ziyarette, Bölgesel Kalkınma Odağında arıcılık ve arı ürünleri konusunda yapılacak ortak araştırma, proje ve iş birliklerine dair fikir alışverişinde bulunuldu.
“Meşe balı
bölgemizde artan
bir önem kazandı”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Şengörür görüşmede, Trakya’nın verimli toprakları ve elverişli iklimi ile Ülkemizde tarım ve hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgeler arasında yer aldığını belirtti.
Bölgenin coğrafi yapısı ve tarım ürünlerindeki çeşitliliğin arıcılık için uygun koşulların sağlanmasına yardımcı olduğunu da dile getiren Şengörür, “Kırklareli’nde çiçek balı üreticiliği, ilkbahar dönemi ile başlamakta ve yaz döneminin sonuna kadar devam etmektedir. Özellikle çiçek balı üretimi açısından ilkbahar döneminde değişik kaynaklı bitkilerin ve yağlık bir bitki olan kanolanın çiçeklenme zamanı önem taşımaktadır. Bununla birlikte yaz döneminde bölge açısından büyük öneme sahip ayçiçeği bitkisinin çiçeklenme dönemi, arıcılık ve çiçek balı üreticiliği için en büyük kaynaktır. Bunun dışında bölgede ayrıca meşe balı üreticiliği yapılmakta ve bu bal sahip olduğu yüksek besin değerinden dolayı son dönemde giderek artan bir önem kazanmaktadır.
Biz de bu hususta Pilot Üniversite olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Bal ve Arı Üreticileri Birliği ile bölge halkı işbirliğinde Bölgemizde arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaştırılarak kalitenin arttırılması, gerekli analizlerin yapılması, üretilen ürünlerin tanıtımının yapılması ile gerekli eğitim desteğinin sağlanması noktasında öncülük edeceğiz” dedi.

 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol