"Anne adı hep dilimizde. Kaç yaşında olursak olalım yaşadığımız sürede saymak mümkün olmasa da en çok kullandığımız kelime "ANNE"dir. Anne olanlar bilir.
Annenizi kaybetmiş olsanız da, hiç tanımamış olsanız da annelik başka bir şeydir. Evladını kaybeden anneler ise o duyguyu bambaşka yaşamaktadırlar. Tüm şehit annelerimize Allah'tan sabır dilerim."
Dernek tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise şunlar söylendi;
"Bizler kadın ve ana olarak, tabiatın ana felsefesiyle iyi ve güzel duyguların, kutsal bir ismin sahibiyiz. Bu inancın bir ifadesi olarak kutladığımız Anneler gününde ortak duygu ve düşünceleri taşıyoruz. Çocuklarımızın çağdaş, uygarlık düzeyi içinde, yasalara saygılı, demokrasinin ve açık rejimin sağladığı haklarla insan sevgisini yüreğinde taşıyan, vatanı yücelten, bilim, teknoloji ve sanatta ilerleyerek yurtta barış dünyada barışın öncüleri olmaları bizim tek mutluluğumuzdur. Günü bu açıdan ele alıyor ve diyoruz ki, sevgili yavrularımız, bugün bizlere vereceğiniz en güzel armağan, kardeşlik barış olsun, ATATÜRK ilkeleri ışığınız olsun."
CHP Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Zehre Deyrin ise bu anlamlı gün dolayısıyla şunları söyledi;
"Ulu önder Atatürk'ün liderliğinde; Türk kadını, 1925 yılında kılık kıyafet kanunu, 1926 yılında yasalaşan medeni kanun, 1934 yılında yasalaşan seçme seçilme kanunlarıyla, kısa sürede kadın hakları ve kadın-erkek eşitliği açısından dünyanın en ileri ülkelerindeki kadınların haklarına sahip olmuştur. Mustafa Kemal kadın hakları konusunda şunları söylemiştir: "Tam eşitlik. Erkeklerin hakları ne ise kadınlarınki de aynı. Hürriyetlerini hakkı ile kazandılar. Milletin yarısının sosyal hayata yabancı, uzak kalması uygun bulunamaz… Bundan dolayı kadınlarımız, hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok ilim ve kültür sahibi, daha çok bilgili olmak zorundadırlar…"
Büyük önder Atatürk'ün cumhuriyetin kurulduğu yıllarda ifade ettiği gibi, toplumun yarısını yok sayarak çağı yakalamak mümkün değildir. Nüfusumuzun yüzde 50'sini teşkil eden kadınlarımızı; toplumsal ve sosyal yaşamın içerisine, çalışma yaşamının içerisine katmadan, onların emeklerinden, onların beyinlerinden yararlanmadıkça, ülkemizin kalkınmasını, gelişmesini, demokrasimizin gelişmesini bekleyemeyiz. Unutulmamalıdır ki uygarlığın en önemli göstergesi, kadının ekonomik ve toplumsal yaşamdaki konumudur, kadına verilen değerdir. 21. Yüzyılda ulu önderin açtığı bu yoldan devam eden çağdaş, laik ve demokratik Türk kadınını, annelerimizi; hem bir anne olarak hem de üstlenmiş bulundukları konumdan dolayı fedakârlıklarını, sabrını ve gayretini, ekonomik ve sosyal olarak da toplumun önderleri konumunda olmalarını, gayret ve çabalarını takdirle ve övünçle karşılıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet ve Atatürk devrimleri sayesinde kazanılan hak ve özgürlüklerle yaşamın her alanında özgürleşme mücadelesine girmiş tüm annelerimizin, kadınlarımızın anlamlı gününü gönülden kutluyor, sevginin egemen olduğu, laik ve demokratik bir ortamda mutlu bir yaşam diliyorum."
Dernek üyeleri ve beraberindekiler daha sonra Zübeyde Hanım anıtına geçtiler. Buraya da bir çelenk sunan dernek üyeleri yaptıkları basın açıklamasında; "Bu ana oğluna daha beşik çocuğu iken vatan ve millet sevgisini telkin eden ninnilerden başlamış, onu her çağında duygularla büyütmüş, öğrenime yönlendirilmiş, ilim ve irfan aşılamıştır. Yetişen, makamını bulan kurtarıcı oğlunu o, Mustafa Kemal yapmıştı" dedi.
Bu açıklamanın ardından program sona erdi.
Anneler Derneği'nden, Atatürk ve annesine saygı
Kırklareli Anneler Derneği, Anneler Günü'nde Atatürk Anıtı'na ve Zübeyde Hanım Anıtına çelenk sundu. Bu anlamlı gün dolayısıyla dernek üyelerine, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İl Başkanı Ünal Başkur, Merkez İlçe Başkanı Gürcan Gültekin de iştirak etti. Dün saat 10.30'da Atatürk Anıtı önünde biraraya gelen Anneler, ilk olarak çelenk sunumunu ve saygı duruşunu gerçekleştirdiler. Bu anlamlı gün dolayısıyla bir açıklama yapan Dernek Başkanı Aynur Yadalı şunları söyledi;
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol