Kırklareli Anneler Derneği üyeleri, Anneler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtına ve Zübeyde Hanım büstüne çelenk bıraktı.
Pazar günü Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda toplanan dernek üyeleri, saygı duruşunda bulunduktan sonra, Dernek Başkanı Aynur Yadalı anıta çelenk koydu. Buradaki çelenk sunma törenine Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve Eşi Figen Çağlayan da katıldı.
Bir konuşma yapan Anneler Derneği Başkanı Aynur Yadalı, "Dünyada anne sevgisinin yerine konabilecek başka hiçbir değer yoktur" dedi.
"Annelerimiz Dünyanın en kutsal vazifesine yerine getiriyorlar"
Anneliğin başka hiçbir duyguyla karşılaştırılmayacak kadar yüce ve karşılık beklemeden verilen tek sevgi olduğunu anlatan Yadalı; "Annelik emek ister. Zaman ve fedakarlık isteyen bir görevdir. Hepimizin için en önemli varlık annelerimiz. Yaşamlarını çocuklarına adarken ortaya koyduğu sevgi, özveri, hoşgörü hayatımız boyunca benimsememiz ve gelecek kuşaklara da öğretmemiz gereken ortak değerlerdir. Onların bizlere aşıladıkları insani değerler, sağlıklı ve sağduyulu, gelişmiş bir toplumun anahtarını oluşturmaktadır. Dünyanın en kutsal vazifesine yerine getiren bir ömür yol göstericimiz olan annelerimizin hakkını hiçbir değerle ödeyemeyiz. Annelerimiz yaşamın her alanında şartlar ne olursa olsun bugünün çocuklarını geleceğe hazırlayan ilk öğretmenimiz en değerli varlıklarımızdır. Bana yaptığın önderlik şuana kadar yaptıklarımı ve tüm yapacaklarımı tahmin edemeyeceğim boyutlarda etkiledi, ruhun benliğimde silinmez bir iz bıraktı. İşte bu nedenle tüm başarılarımın ve olduğum kişinin bir parçası da sensin. Bir çocuğa davranışlarım ya da sözlerimle doğru yolu gösterdiğim zaman seninde bir zamanlar benim öğretmenin olduğunu anımsıyorum anneciğim. Annem sen sen olduğun ve ben ben olduğum için sana teşekkür ederim. Saygıyla tüm annelerin ellerinden öperim" şeklinde konuştu.
Zübeyde Hanım büstüne karanfil bırakıldı
Kırklareli Anneler Derneği Üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra, yine Vilayet Meydanı'nda bulunan Zübeyde Hanım büstüne de çelenk sundu, karanfil bıraktı. Burada bir konuşma yapan Dernek Başkanı Yadalı, Zübeyde Hanım'ın nasıl bir annelik yaptığını örneklerle anlattı.
Daha sonra Dernek üyeleri ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve Eşi Figen Çağlayan, Zübeyde Hanım büstüne karanfil bıraktı.
Başkan Çağlayan Karanfil dağıttı
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Belediye Başkanlığınca oluşturulmuş olan stantta Kırklarelili bayanlara karanfil dağıttı. İlk karanfili eşi Figen Çağlayan'a hediye eden Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Yeryüzünün en değerli varlıkları olan annelerimizi, yalnızca Mayıs Ayı'nda değil, her gün sevgi ve saygıyla hatırlamalıyız."dedi.
Vilayet Meydanında kurulan stantta 1000 adet karanfil dağıtıldığı belirtildi. Öte yandan yoldan geçerken kendisine karanfil verilen kadınlar, kendilerine yapılan davranıştan dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.
Huzur evindeki annelerin elleri öpüldü
Vilayet Meydanından sonra Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan ve eşi Figen Çağlayan, Demirtaş Mahallesi Fuat Umay Caddesinde bulunan Kırklareli Huzurevi sakinlerini ziyaret ettiler. Huzurevinde yaşayan annelere karanfil ve hediyelerini veren Başkan Çağlayan ve eşi Figen Çağlayan onlarla sohbet edip, dünyanın en yüce ve en kutsal görevini sonsuz sevgi ve şefkatle yerine getiren annelerin her zaman hatırlanması gerektiğini ifade ettiler. Figen Çağlayan sohbetin ardından Kırklareli Huzurevinde kalan fakat rahatsızlığından dolayı Kırklareli Devlet Hastanesinde bir süredir yatan Kebire Kurthan isimli vatandaşı ziyaret edip, Anneler Gününü kutladı.
Cennet kokulu sevgililere MHP'den karanfil
Kırklareli'nde Anneler günü için düzenlenen etkinlikler arasında en dikkat çekeninin altına imza atan Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli İl Teşkilatı Milliyetçi Hareket Partili bayanlarla birlikte esnaf ve vatandaşlara kırmızı karanfil dağıttı. MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan ve Merkez İlçe Başkanı Kürşat Yamaner annelerin en değerli varlıklar olduğunu söylediler. Savaşan, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında annelerin bir gün değil, her zaman hatırlanması gerektiğini belirtti. Annelerin omuzlarda göklere yükselmeye layık olduğunu ifade eden Savaşan, şunları kaydetti: "Türk tarihinde kadınlarımız, yani annelerimiz çok önemlidir. Annelerimiz kurtuluş mücadelemizde çok önemli görevler almışlardır. Anneler çocuklarından hiç bir zaman sevgiyi ve hoşgörüyü esirgememişlerdir. Anneler çocuklarına karşılıksız sevgi vermişlerdir. Annelerimiz en değerli varlıklarımızdır. Annelerimizi hiç bir zaman üzmememiz ve kırmamamız gerekiyor. Her zaman annelerimizin yanında olmalıyız. Bizlerin, iyi ahlaklı insanlar, vatanına milletine faydalı bireyler olarak yetişmemizde en büyük rolü annelerimiz üstlenmiştir." Anneler günü sebebiyle Kırklareli Ülkü Ocakları il Başkanı Osman Furkan Nalbantoğlu da yaptığı basın açıklamasında "yüce Allahın "yaratma" fiiline vasıta olan, bizleri, ana rahminden başlayıp, tanık olduğu son anımıza kadar titizlikle koruyan her türlü kötülüklerden esirgeyen, kusurlarımızı görmezden gelip bağışlayan analarımızı hangi sözle övmeye kalksak az gelir. Sabır deryası ve şefkat timsali olan muhterem annelerimizi yılda bir gün anmak övünç vesilesinden ziyade bir acizlik olsa da… Ayaklarının altına cennet müjdelenmiş, misk kokulu analarımıza senede bir gün dahi olsa hakkıyla vefa gösterebilmek, onları hatırlayıp ne derece kıymetli olduklarını ifade edebilme fırsatını bulabilmek ne güzel. Bu vesile ile tüm annelerin bu güzel gününü içtenlikle kutluyor, her evladın muhtaç olduğu gerçek sevgiyi ancak annelerin yüreğinde bulabileceğini hatırlatmak istiyorum."
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol