"Amerika 1930'lara kadar esas irkçiligi kendisi yapiyordu"

Trakya gezisi çerçevesinde geçtigimiz haftasonu Kirklareli’ne gelen Milliyetçi Hareket Partisi Grup Baskan Vekili Mehmet Åzandir, il merkezindeki istisarelerinin ardindan ilçeleri de ziyaret etti. Bu çerçevede Cumartesi günü Demirköy’e de giden Åzandir, burada yaptigi konusmasinda ABD Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen Ermeni Tasarisi’ni elestirerek, Amerika’da 1930’lu yillara kadar irkçilik oldugunu hatirlatti ve ‘Önce kendilerine baksinlar’ dedi. Konusmasinin devaminda üreticinin durumuna da deginen Mehmet Åzandir, bugdayin 2002 yilindaki fiyatiyla bugünkü fi yatinin ayni olmasina ragmen, mazota zam üstüne zam geldigini söyleyerek, hükümete yüklendi.

Demirköy Belediye Baskani Muhlis Yavuz’un orman köylüsünün sikintilarini anlatmasi üzerine Åzandir; kendisinin de orman mühendisi oldugunu belirterek, bu sorunlari iyi bildigini, Ankara’ya döndügünde çesitli girisimlerde bulunacagini ve gerekirse soru önergesi hazirlayacagini kaydetti.

MHP Grup Baskanvekili Mehmet Åzandir, Trakya gezisi kapsaminda geldigi ilimizde, ilçe teskilatlarini da ziyaret etti. Geçtigimiz Cumartesi günü Kirklareli il merkezinde partililerle kahvalti organizasyonunda biraraya gelen Åzandir, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Demirköy’e dogru yola çikti.

Cumartesi günü baslayan kar yagisi nedeniyle yolculuk esnasinda zor anlar yasayan Åzandir’in konvoyu, Demirköy’e 3 km kala kar yagisi nedeniyle yolda mahsur kaldi. 1 saat beklemenin ardindan bölgeye sevk edilen Orman Isletme’ye ait cip ile Karayollari’na ait kar küreme aracinin, yolu açmasi sonucunda ilçe merkezine saat 14:30’da varan Mehmet Åzandir ve beraberindekiler, burada MHP Ilçe Baskani Necdet Yastin, Belediye Baskani Muhlis Yavuz, MHP’li Il Genel ve Belediye Meclisi üyeleri tarafindan karsilandi. Bir süre Belediye Baskanligi makaminda görüsmelerde bulunan heyet, daha sonra Özel Idare Dügün Salonu’na geçti. Milliyetçi Hareket Partisi Grup Baskan Vekili Mehmet Åzandir, MHP Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu, MHP Kirklareli Il Baskani Åzaban Savasan ve diger heyet mensuplari, partinin ilçe teskilati tarafindan alkislarla karsilandi.

Buradaki toplantida ilk olarak bir konusma yapan Belediye Baskani Muhlis Yavuz, ilçenin deniz mavisi ile orman yesilinin kucaklastigi sirin bir yer oldugundan bahsederek, “Gelir seviyesi oldukça düsük olan ilçemizde, tarim ancak insanlarimizin kendi ihtiyaçlari düzeyinde yapilmaktadir. Dolayisiyla tarimin ticari getirisi hemen hemen hiç yoktur. Hayvancilik yapan vatandasimiz da azdir. Yapanlar da bu isi zor imkanlarla yürütmektedir. Arazimizin büyük bir bölümü ormanliktir ve ekonomi büyük ölçüde ormana dayalidir. Orman üretimi de her geçen gün azaltilmaktadir.” diye konustu.

Ilçemizde ormancilik disinda alternatif gelir kaynaklari yaratilmalidir

Orman isçisine ödenen bedelin kimseyi tatmin etmedigine dikkatleri çeken Muhlis Yavuz, ilçede sanayi kurulusunun da yok denecek kadar az oldugunu belirtti. Orman isçiliginde ve orman envali üretiminde son yillarda ciddi bir azalma oldugunun altini çizen Yavuz, ormanda yapilan ise karsilik verilen fiyatlarin azligindan ve insanlari tatmin etmediginden yakinarak su degerlendirmeleri yapti:

“Insanlarimiz is aramak için sanayi bölgelerine göç etmek zorunda kaliyor. Önceden 5000’lerde  olan nüfusumuz, bugün 3700’lerle ifade edilmektedir. Bu göç, büyük ölçüde istihdam eksikligindendir. Bilinçli yapilan dogru projeler ile organik sebze-meyve üreticiligi, organik aricilik, organik hayvancilik, süt ve süt ürünleri üretimi ile ilgili projeler, turizm ile ilgi projeler üretilmeli, insanlarimiz bu konularda bilinçlendirilmelidir. Orman disinda alternatif gelir kaynaklari ve istihdam alanlari yaratilmali, bu göç durdurulmalidir.”

Demirköy, milli ekonomiye sagladigi katkilardan kendi payina düseni alamamaktadir

Muhlis Yavuz konusmasinin devaminda Demirköy’ün yillardir orman gelirlerinden milli ekonomiye ciddi katkilar sagladigini ifade ederek, “Ancak Demirköy, milli ekonomiye sagladigi katkilardan kendisine düsen payi alamamistir. Bundan dolayi halkimiz magdur edilmistir.” seklinde konustu.

Demirköy’ün Istanbul’un fethinde kullanilan top, gülle ve mermilerin yapildigi yer olarak tarihi bir öneme sahip oldugunu da hatirlatan Yavuz, Fatih’in Dökümhanesi denilen bu yerin Istanbul’un kurtarilmasinda lokomatif görevi üstlendigini dile getirdi. Yavuz, “Böyle tarihi bir geçmisi olan bir ilçenin, bahsettigim olumsuz tablolari hak etmegini düsünüyoruz.” dedi.

Yavuz’un ardindan konusma yapan Mehmet Åzandir, soguk bir havada sicak bir sekilde karsilanmaktan mutlu oldugunu ifade ederek sözlerine basladi. Åzandir, en önemli gündemin ermeni tasarisi oldugunu belirterek, konuya yönelik degerlendirmeler yapti ve sunlari kaydetti:

Baskan Obama’nin irki otobüslere, lolantalara alinmiyordu

“Amerika benim atalarima laf söyleyemez. Önce kendi tarihlerine baksinlar. Biz Osmanli olarak herkese esit davrandik. Soykirim yapmadik. Benim atalarimi katil olarak gösteremezler. Amerika daha 1930’a kadar irkçilik yapiyordu. Baskan Obama’nin irkini otobüslere, lokantalara almiyorlardi. Åzimdi kalkmislar, bizim ecdadimizi dünya kamuoyuna katliamci olarak açikliyorlar. Biz millet olarak ve MHP olarak bu tasariyi lanetliyoruz.”

Habur’da bele takilmis olan kusaklar, öldürdükleri askerimizin sayisini ifade etmektedir

Toplantida diger partilerin ilçe baskanlarinin da olmasinin dikkatini çektigini belirten Åzandir, “Iste böyle birlik içinde olmak zorundayiz. Degerli Demirköy’lüler. Haburda olanlari hep beraber gördük. O pkkli’larin beline bagladigi kusagin ne oldugunu biliyor musunuz? O kusak, öldürülen asker sayisini simgeliyor. Kadinlar kirmizi, erkekler siyah kusak bagliyolar.

Ve AKP hükümeti de bundan açilim olarak bahsetmekte, ‘ülkemizde çok güzel seyler oluyor’ demektedir. Degerli Demirköy’lüler; 7 yilda ne kazandiniz, ne kaybettiniz. Köylü perisan, orman aç perisan. Buraya gelirken Kaynarca’dan geçtim. Çiftçi kardesime sordum, ‘Bugdayi kaça verdin’ diye. ‘350’ye verdim’ dedi. Bugday 2002’de de ayni fiyatti. Fakat benzin, mazot zam üstüne zam gördü.  Ben Mersin’liyim. Çiftçi çocuguyum. Biz yilda üç mahsül alirdik, simdi ise tek mahsül almaktayiz. Bizim oranin çiftçileri ‘ne kadar az ekersek, o kadar az zarar ediyoruz’ diyorlar. Ben orman mühendisiyim. Orman sorunlarini iyi bilirim. Ankara’ya dönünce genel baskanimiza ve Orman Bakani’na durumlarinizi iletecegim. Gerekirse önerge vererek sorunlariniza çözüm arayacagim.” cümleleriyle açiklamasini sonlandirdi. Konusmalarin ardindan Mehmet Åzandir ve beraberindekiler Demirköy’den ayrildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol