Kofçaz Ilçemize bagli Kula Köyü Muhtari Nihat Çinar, köylülerinin de destegi ile köyünü en iyi seviyeye getirmek için çalismalarini sürdürüyor. 1967 Kula Köyü dogumlu olan Çinar, Ilkokulu Kula Köyü’nde okuduktan sonra ortaokul ve liseyi Istanbul’da tamamlamis. 2004 yilinda babasi vefat ettikten sonra Kula’ya geri dönen Çinar, buradan muhtar adayi olduktan sonra köye muhtar seçilmis.
Önümüzdeki 4 yil daha köyüne hizmet etmek isteyen, Muhtar Nihat Çinar ile Kula Köyü Kahvehanesi’nde, bol karli bir kis günü yapmis oldugumuz görüsmede, Kula Köyü’nün bu gününü ve yarinini konustuk.
Köyünüzün en büyük sikintilari neler?
Muhtar Çinar; ”Su anda köyümüzün en büyük eksikliklerinden birisi telefon hatlarinin yenilenmemesidir. Telefon hatlarimizin eski olmasi sonucu en ufak bir hasarda baglantilarimiz kesilebiliyor. Komsu köyümüz Geçitagzi’na kadar getirilen fiber optik kablo sistemine bizim köyümüzün de ihtiyaci büyüktür. Baglantilarimiz Fiber optik kablolar ile gerçeklesmedigi için “Adsl”(Internet Baglantisi)’e ihtiyacimiz var. Su anda telefonlarimiz çogu zaman çalismiyor. Köylümüz telefon faturalarini ödemelerine ragmen hatlarda kesinti yasaniyor.”
Kula Köyü için önümüzdeki dönemlerde yapmak istediginiz projeler arasinda neler var?
Muhtar Çinar; ” Köyümüz öncelikle dogasi, kültürü ve tarihi yapilari ile küçük ve sevimli bir yer. Özellikle köyümüzü son yillarda televizyon kanallarii, doga sporlari kulüpleri, amatör ve profesyonel fotografçilarin yani sira kis aylarinda da avcilar ve avcilik kulüperi çok fazla ziyaret eder oldu. Bizde bu güzel köyümüzün degerlerinin, gelenek ve göreneklerinin son derece farkindayiz.
Önümüzdeki yapmak istedigimiz projeler arasinda, doga sporcularina ve doga fotografçilarina yönelik güzel yollari parkur için yol yapilandirmasina gidecegiz. Bunun yani sira köyümüzde hersey dogal oldugu için Tarim Bakanligi’nin ve AB Projelerinin basinda bulunan organik tarim belgelerimizi aldik. AB ile beraber sinir ötesi is birligi çerçevesinde organik tarim ve organik hayvancilik projeleri yürütecegiz. Öncelikli amacimiz güzel dogamizi kullanarak, ekosistemi bozmadan, köyümüzün en iyi sekilde kalkinmasi ve tanitilmasidir. Daha önceleri buralari hizmet almiyordu. Eger kirsal kesim kalkinamazsa, merkezler de kalkinamaz.”
Su ana kadar yapmis oldugunuz çalismalarda köylüler size nasil destek oldu?
Muhtar Çinar; ”Biz su ana kadar köylümüz ile birlikte köyümüze yapilan bir çok hizmeti kendi imkanlarimiz ile karsiladik. Bu konuda hiç bir zaman bana ve köyümüze desteklerini esirgemeyen köylülerimize minnettarim. Her zaman onlarin destekleri ile hep beraber omuz omuza çalismalarimizi sürdürecegiz.
Önemli olan Ulu Önder Atatürk’ün söylemis oldugu “Köylü milletin efendisidir” sözünü uygulamaktir. Bizler buna layik bir sekilde olabilmek için O’nun göstermis oldugu hedefte, köylümüz ile birlik olarak yolumuza devam etmek. Köylümüz bundan sonra da son derece güzel seyler yetistirecek. Bütün topluma faydali olma amacindayiz.” dedi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol