Akalın’dan iktidarın ekonomi politikalarına sert eleştiriler

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde söz alan Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın; yaptığı konuşmada genç neslin karşı karşıya olduğu ekonomik felaketi vurgulayarak, iktidarın ekonomik politikalarını sert bir şekilde eleştirdi. Akalın, gençlerin kredi kartı borçları, işsizlik ve düşük ücretlerle baş etmeye çalıştığı bir ortamda, ülkenin geleceği adına acil önlemler alınması gerektiğini belirtti. Konuşmasında kredi kartlarının gençleri sıkıntıya soktuğuna vurgu yapan Akalın, yüksek faiz oranlarının gençleri borç batağına çektiğini ifade etti.
Gençlerin her ay borç ödemekle meşgul olduğunu ve adeta bir kredi kartı tutsağına dönüştüğünü dile getiren Milletvekili Akalın, iktidarın "gençlere destek" söyleminin gerçekte bir yanılsama olduğunu savundu. Akalın, işsizlik oranları, düşük ücretler ve yaşanılmaz ekonomik koşulların gençleri zorladığını belirterek, iktidarın gençleri gelecek hayaliyle kandırdığını ifade etti. Ekonomik bağımsızlığını kazanmak isteyen gençlerin iktidarın yanlış politikaları nedeniyle zor durumda olduğunu vurgulayan Akalın, ekonomik kaosun sorumlusunun iktidar olduğunu belirtti.
Ayrıca, genç girişimcilerin belirsizlik ortamında ayakta kalmaya çalıştığını ancak iktidarın umursamaz bir tavırla izlediğini dile getiren Akalın, iktidarın ekonomik politikalarının sadece gençlere değil, tüm ülkeye zarar verdiğini söyledi. Yatırımcı güveninin sıfır olduğunu ve ekonomik büyümenin hayal niteliğinde olduğunu belirten Akalın, gençlerin ülkede kalabilmeleri ve yaşayabilmeleri için acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.
"ÜLKEMİZDE BARINMA SORUNU GİDEREK ARTAN BİR MESELE HALİNE GELMİŞTİR”
Edirne İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın diğer yandan ülkedeki barınma sorunlarına dikkat çekerken, ekonomideki çelişkili açıklamalara eleştirilerde bulundu. Akalın, "Ülkemizde barınma sorunu giderek artan bir mesele haline gelmiştir. Son yıllarda hızla büyüyen bu sorun, iktidarın çözüm arayışlarına rağmen, %25 tavan kira artışı gibi suni politikalarla geçici çözümler üretilerek, kiracı-ev sahibi kavgalarına neden olmuştur" dedi. Bu politikaların toplumu derinden etkilediğini ve adliyelerde birçok uyuşmazlık davasının görüldüğünü belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı ile Merkez Bankası Başkanı'nın farklı açıklamalarına da değinen Akalın, "Hangisine inanacağız anlamak mümkün değil. Merkez Bankası Başkanı, İstanbul ile Manhattan'ı karşılaştırarak, ‘İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz.’ diyerek, ekonomiye sitem ediyor veya ülkeden bi haber turist Ömer misali şaşkınlığını gizleyemiyor" ifadelerini kullandı. Akalın, Merkez Bankası başkanı Manhattan-İstanbul karşılaştırması yaparak ev tutmanın zorluğundan bahseder hale gelmişken vatandaşımızın ne yapsın! Şimdi Neredeyse ekonomide sorun yok, Türkiye pahalı diye işin içinden çıkmaya çalışacaksınız. bir gün Manhattan’da da birileri faiz sebep enflasyon sonuç derse karşılaştırmayı o zaman yaparsınız. Vatandaşımız, akıl dışı ekonomi politikalarınızın getirdiği acı reçetenin bedelini iliklerine kadar hissederken bari vatandaşımızın sabrını taşırmayın. Akalın, ekonomideki çelişkili açıklamalara karşı, "Gerçeklere bakmak gerekirse herhangi bir gerileme söz konusu değildir. Evet, kira fiyatlarında bir duraklama vardır, doğrudur. Ancak vatandaşımızın gelirinde ve alım gücünde kayda değer herhangi bir artış olmamasından dolayı bu duraklama diye tabir ettiğiniz fiyatlar hiçbir şey ifade etmemektedir" şeklinde konuştu.


Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol