Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının görev, yetki, sorumluluk ve sunduğu hizmetler ile Ulusal Erişilebilirlik hakkında tanıtım ve bilgilendirme amaçlı olarak düzenlenen program 18.12.2014 tarihinde Kofçaz İlçemizde başlatıldı.
Program kapsamında Babaeski, Vize, Pınarhisar, Pehlivanköy ve Demirköy İlçelerimizde tanıtım ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi. Tanıtım toplantılarına 06.01.2015 tarihinde Lüleburgaz İlçesinde devam edilecek. Program kapsamında son toplantı Kırklareli Merkezde 13.01.2015 tarihinde düzenlenecek.
Tanıtım ve bilgilendirme toplantılarında Bakanlığın hizmet modelleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Toplantılara kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, kurum ve kuruluş müdürleri, mahalli ve yerel yönetimlerin temsilcilerinin katılımı sağlandı.
Böylelikle Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce İl genelinde sunulan hizmetlere erişimin kolaylaştırılması, hizmetlere erişim ve başvuruda doğru yol ve yöntemlerin izlenmesi gerekliliği üzerinde duruldu.
Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının görev, yetki ve sorumlulukları kapsamında 2014 yılı içinde engelli evde bakım hizmet modeli kapsamında 1702 engelli için her ay net asgari ücret miktarınca evde bakım ücreti ödendi. İl genelinde İl Müdürlüğüne başvuru yapan 822 engelli bireye engelli kimlik kartı verilerek engelli bireylerin çeşitli kamusal hizmetlerden ücretsiz veya indirimli olarak faydalanması sağlandı.
Çocuk Hizmetleri alanında ilimizde mevcut Kırklareli Yetiştirme Yurdu, Dr. Fuat Umay Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurtlarının hizmeti sonlandırılarak bakım hizmeti alan çocuklarımız çocuk evlerimize yerleştirildi. Çocuk evlerimizde korunma ve bakım altında bulunan çocuklarımız geleceğe daha da güvenle bakarak hazırlanıyorlar. Çocuk Hizmetleri alanında ayrıca ailesi yanında İl genelinde 137 çocuk sosyal ekonomik destek modeli ile destekleniyor.
Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren yatılı kuruluşlar tam kapasite ile engelli, çocuk ve yaşlılarımıza hizmet vermeye devam ediyor.
Bakanlığın misyon ve vizyonu dahilinde Ulusal Erişilebilirlik programı kapsamında 5378 Sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere ait tüm hizmet binalarının, tüm ulaşım ağlarının engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi için gerekli çalışmaların kurumlarca yapılması gerektiği de bu bilgilendirme toplantılarında kapsamlı olarak açıklandı.
Ayrıca yapılan açıklamada; “Erişilebilirlik; engelli bireylerin hayatın her alanına tam, eşit ve yardım almaksızın ulaşabilmesi ve kamu hizmetlerinden faydalanabilmesidir.
Bu çerçevede TSE’ye uygun bir biçimde kamu hizmet binaları, ulaşım ağları, ulaşım araçları, umuma açık hizmet veren her türlü tesisin dönüşümünün sağlanması gerektiği açıklanmıştır.
Erişilebilirliğin her engel grubunu kapsadığı ve yalnızca engelli bireyler için değil, herhangi bir kısıtlılığa sahip olmayan kişiler için de bir gereklilik olduğunun vurgulandığı bilgilendirme toplantılarında ayrıca Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonlarınca yapılacak olan denetimlerde dönüşümünü sağlamayan kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek veya tüzel kişilere ve belediyelere idari para cezalarının ilgili mevzuat hükümlerince uygulanacağı açıklanmıştır” dendi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol