KIRKLARELI Valisi Cengiz Aydogdu, “Her Dogan Bebege Bir Fidan” projesi kapsaminda dün Asilbeyli Köyü’ndeki Hatira Ormani’nda fidan dikme törenine katildi.
2009 yilinda ilçeler dahil, Kirklareli’nde dogan 3277 bebegin anisina yine 3277 fidan dikimi ile gerçeklestirilen bu projeye Vali Aydogdu’nun yanisira; Vali Yardimcisi Ismail Gültekin, Belediye Baskani Cavit Çaglayan, Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoglu, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Mehmet Yigit, Çevre ve Orman Il Müdürü Fikri Erbas, Orman Isletme Il Müdürü Åzahin Aybal, Il Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Akkaya, SGK Il Müdürü Mehmet Bayram, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Raif Kelep, Tarim Il Müdürü Erdinç Yazici, Ziraat Odasi Baskani Necmi Koyuncu, çok sayida kurum ve kurulus müdürü ile temsilcileri, köylüler, Orman Isletme ile Çevre ve Orman Il Müdürlügü personeli ve ögrenciler katildi.
Saat 16:00’daki fidan dikme töreni öncesi Il Çevre ve Orman Müdürlügü tarafindan 21 Mart Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi etkinlikleri kapsaminda ilimizdeki ortaögretim ögrencileri arasinda düzenlenen “Agaç ve Tabiat Sevgisi” konulu sunu yarismasinda dereceye giren ögrencilere Vali Aydogdu tarafindan ödülleri verildi. Burada kisa bir konusma yapan Çevre ve Orman Il Müdürü Fikri Erbas, gelisen teknoloji ile beraber yarismanin konseptini de ona göre belirlediklerini anlatarak, ögrencilerin agacin önemi konusunda ne kadar bilinçli olduklarini kaydetti. Ardindan yarismanin birincileri, Kirklareli Imam Hatip Lisesi ögrencisi Hatim Çigdem ile Babaeski Teknik Lisesi ögrencisi Özgü Akin, ikincisi Lüleburgaz Atatürk Lisesi ögrencisi Fatih Kandas ve üçüncüsü Merkez Ticaret Meslek Lisesi ögrencisi Gözde Babaoglu’na Vali Aydogdu tarafindan ödülleri takdim edildi. Birinci olan ögrencilerden Hatim Çigdem’e agacin önemini kisa bir cümleyle özetlemesini isteyen Vali Aydogdu’ya Çigdem, sunusundaki “Agaç Kesen Nefes Keser” cümlesini söyledi.
Vali Aydogdu’da, “Bu cümleyi ‘Agaç kesmek, nefesi tüketmektir’ diye telafffuz edersek daha uygun olmaz mi?” diye konustu. Ödüllerin sonrasinda ilk fidani Vali Cengiz Aydogdu dikti. Ardindan tüm protokol mensuplari da hatira ormanina birer fidan diktiler. Buradan Asilbeyli Köyü’ne hareket edildi. Köy meydaninda da Atatürk Aniti çevresinde yapilan peyzaj çalismalarina ek olarak fidan dikimi oldu ve buna Vali Aydogdu da istirak etti. Daha sonra meydanda hazirlanmis ikramlar esliginde köylülerle sohbet eden Vali Aydogdu, Asilbeyli Köyü Muhtari Yasar Aksoy‘dan köyle ilgili detayli bilgiler aldi, vatandaslarla uzun uzun sohbet etti, onlarin dertlerini dinledi.
Buradaki sohbetin ardindan köy çikisinda yaklasik 1 km mesafedeki bir arazide yapilan toplu ahir sistemine yönelik çalismalari yerinde inceleyen Vali Aydogdu, muhtardan bu konuya yönelik olarakta bilgi aldi. Buradan Asilbeyli’nin yaklasik 2 km uzagindaki bir koruluga istirak eden Vali Aydogu, incelemelerde bulunurken, Orman Isletme Il Müdürü Åzahin Aybal’in bilgilendirmesini dinledi. Asilbeyli Köyü’ndeki program korulugun gezilmesinin ardindan sona erdi.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol