Afetlerde Nerede Toplanıyoruz?

Doğal afetler hayatımızın bir parçası. Ancak ne yazık ki başımıza gelmediği takdirde veya gündemde olmadığı zamanlarda afet durumlarında ne yapacağımızı ve afet anlarında nerelerde toplanacağımızı bilmiyoruz. Haberimizde siz okurlarımızla olası afet durumlarında Kırklareli Merkez’de toplanılacak alanlar hakkında gerekli tüm bilgileri paylaşacağız.

Olası afet durumlarında Kırklareli Merkez ilçede nerelerde toplanacağımız Kırklareli Belediyesi tarafından belirlendi. İlimizin Merkez’inde toplam 22 adet toplanma alanı bulunurken vatandaşlar kendilerine en yakın olanı e-devlet internet sitesi üzerinden öğrenebiliyor.
Merkez’de 22 adet toplanma alanı bulunuyor
Kırklareli Merkezdeki toplanma alanları şöyle; 1-Çamlık Toplanma Alanı, 2- Tevfik Fikret Ortaokulu, 3-TOBB Lisesi, 4-Atatürk Anadolu Lisesi, 5-Kırklareli Fen Lisesi, 6-Şevket Dingiloğlu Parkı, 7-Kırklareli AFAD, 8-Festival Alanı, 9-Kırklareli Anadolu Lisesi, 10- İmam Hatip Lisesi, 11-Rektörlük, 12-Stadyum, 13-Ahmet Yener İlkokulu, 14-Özgürlük ve Demokrasi Meydanı, 15-Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, 16-Bilal Yeşen İmam Hatip Ortaokulu, 17-Karahıdır İlköğretim Okulu, 18-Kırkşehitler Ortaokulu, 19-Mustafa Dalcalı İlköğretim Okulu, 20-İstiklal İlköğretim Okulu, 21-Atatürk İlköğretim Okulu, 22-D.S.İ..

Toplanma alanları İl Afet
Müdahale Planında belirtiliyor
Toplanma alanları bazı diğer kavramlarla karıştırılırken, toplanma alanları ile ilgili bilinmesi gerekenler şu şekilde; Afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içerisinde yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlar. Afet ve acil durum toplanma alanları yedi kritere göre belediyeler tarafından belirleniyor. Tüm illerde belediyeler, toplanma alanlarının tespitini ve kontrolünü yedi kriter doğrultusunda yapıyor. Bu alanlar, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamındaki 81 ilin İl Afet Müdahale Planında belirtiliyor. Daha önce kendine yakın toplanma alanını öğrenmek isteyen vatandaşlar, kurumlara başvuruyordu. AFAD'ın afet ve acil durum toplanma alanlarını E-Devlet'e taşımasıyla birlikte, vatandaşlar bu bilgiye anında ulaşabiliyor.
Toplanma Alanları Nasıl Belirleniyor?
Toplanma alanları belirlenirken çeşitli kriterler bir arada değerlendiriliyor. Her bir kriterin önemi ağırlıklı olarak hesap ediliyor ve kriterleri karşılama durumuna göre o yerin toplanma alanı olup olamayacağı tespit ediliyor. Afet ve acil durum toplanma alanı tespit kriterlerim, bölgedeki nüfus yoğunluğu, alanın ulaşılma ve tahliye edilme kolaylığı, alanın mümkün olduğuna engellilerin ve yaşlıların ulaşımına uygun olması, ikincil tehlikelerden uzaklığı, mümkün olduğunca engebesiz düz arazilerde yer alması, konut alanlarına yakın ancak yapısal ve yapısal olmayan unsurlardan etkilenmiyor olması elektrik, su, tuvalet gibi temel ihtiyaçlar ve benzeri unsurların karşılanabileceği yapılara yakın olması oluşturuyor.
Bu kriterleri ağırlıklı hesaplamaya uygun olarak karşılayan yerler, toplanma alanı olarak tespit ediliyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol