Adli yargıda boş kalan kadrolara atamalar yapıldı

HSYK Yaz Kararnamesi 30 Nisan Salı günü açıklanmış, kararnamelerle 1923'ü adli, 148'i idari olmak üzere 2071 hakim ve savcının görev yerleri değişmiş, ilimiz Kırklareli'nde de Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın, Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na atanmıştı.

Yine Kırklareli Adliyesi'nden 4 tane hakimin yeri değişmiş, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan yapılan açıklamada boş kalan kadrolara 3 Mayıs Cuma günü kur'a usulüne göre atamaların yapılacağı belirtilmişti.
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, bu doğrultuda 3 Mayıs Cuma günü bir bildiri yayımlayarak 13-14. dönem adli yargı Hâkim ve Savcı adaylarının kur'a töreninin Nazım Hikmet Kongre Sanat Merkezinde yapıldığını,  03.05.2013 tarihli ve 2013/767 sayılı kararname ile ilgili mahallere atamaların yapıldığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Kırklareli Adliyesi için Ali Bilgiç, Murat Demirtaş ve Gülşen Puşuroğlu Kırklareli Hakimliği'ne, Ömer Paksoy, Abdullah Şarman ve Emine Esenlik Lüleburgaz Hakimliği'ne, Hafize Aysal Demirköy Hakimliği'ne Furkan Olgaç'ın ise Babaeski Hakimliği'ne kur'a usulüne göre atamaları yapıldı. Öte yandan İsmail Tumrut'da Demirköy Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. İdari yargıda boş kalan kadrolara Temmuz ayında çekilecek kur'a kararnameleri ile atamalar yapılacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol