AVUKAT SINAN ÖNTUFAN'LA SÖYLESI-KISA KÜÇÜK NOTLARIM-

Avukat Sinan Öztufan ile yeni yazihanesinde güzel bir sohbetimiz oldu. Yeni yazihanesi Oguz Turan Sokak Yeni Adliye Karsisi M. Kemal Oskay Apartmanindadir. Esi Çigdem Erdem Öntufan'da avukatlik yapiyor. Sinan'in Babasi Yalçin Öntufan Çali süpürgesinin makinasini yapmis. Endüstri Meslek Lisesi Torna Tesviye Sefiydi. Bazen Kanatli Hayvanlar Güvercin Sevenler Lokalinde Yalçin Öntufan ve arkadaslarla muhabbetimiz olur. Yalçin ögretmen ayrica Mandalli Akü Kutup Basi Imalati bile yapmis. Türk mucitlerine sahip çikalim..
Sinan'in dedesi Ahmet Veral Ticaret Odasi Baskanligi yapmis. Annesi Oya Veral Öntufan Kirklareli Atatürk Lisesi'nden sinif arkadasim olur. Emekli ögretmen arkadasimizdir.
Avukat Sinan Öntufan "Marmara Üniversitesi Hukuk mezunuyum. Hamdi Helvacioglu Ilkokulunda 5B sinifinda okurken sinif arkadaslarim Umut Demiraco, Baris Ates, Alper Kiliç, Senol Dogramaci, Firat Altintel v.s. idi. Ögretmenimiz Nerimen Altineli'dir..
Okul bahçesinde çok güzel futbol maçlarimiz olurdu. Çaliskan bir siniftik. (Okul bahçelerinde basketbol potalarida oluyor..) Kirklareli Anadolu Lisesinde okul basketbol takiminda idim. Beden egitimi ögretmenlerimiz Yalçin Sengil ve Güngör Günay'di. (Ikiside çok süper futbolculardir.) Okul basketbol takiminda Sinan Öntufan, Fikri Altintel, Özgür Abuy, Ersin Cengiz, Levent Özlü, Gökhan Genç, Burak Güçlü, Fikret Dalaman, Kemal Akin vardi. Basketbol okul takimi Kirklareli ve Marmara Bölgesi birincisi olmustu. Özgür Abuy ve Levent Özlü Efes Pilsen Basketbol takimina çagrilmislardi. O günler çok güzel günlerdi.
Sizin Kirklareli ve Trakya üzerine yazdiginiz yazilari kitaplarinizda okuyorum. Otuz kirk sene sonra bunlar belge olarak kalacak. Trakya'ya açilmanizda iyi olmus.. Sizi kutluyorum." dedi.
Ayni apartmanda mimar Mustafa Kemal Oskay'a da onbes gün önce ugramistim. Sohbet etmistik. Güzel bir apartman.
Ögretmen evinde Avukat Hilmi Uysal arkadasimla da Balkan göçleriyle ilgili olarak kisa bir sohbetimiz olmustu. Rumeli Balkan göçleri önemli bir konudur. Hilmi Uysal arkadasim türkücü Faruk Yilmaz'la dedelerinin yerlerini görmeye gitmis. Oralari bende merak ediyorum.
Yeni apartmanlarda Kirklareli'nin çehresi degisiyor. Trakyada beldeler, ilçeler bile yeni çarsilarla, is merkezleriyle parketasli caddeleriyle sokaklariyla degisim içindedir. Eskilik evler yikiliyor. Tarihi tas evlerin bazilari restore ediliyor. Kentlesme hizlandi. Köyden kentlere, sanayi bölgelerine hizli bir göç var.
Temelleri tastan, üstü kirmizi tuglali, demir pencereli evleri Demirtas ve Yayla mahallesinde gördüm. Ahsap kismi çürüyünce, çatilar bir aksam birden çöküveriyor. Türk Ocagi binasinin çatisi çökük. Duvarlarda çatlaklar var. Kirklareli Gençlik Kulübünün ahsap çatisi bir aksam böyle çökmüstü. Kulüp Müdürü Ismail Tirpanci yeni çatiyi yapmnak için epey ugrasmisti. Kulübün eski bilardosu hala duruyor. Herkes Için Spor Fedarasyon il temsilcisidir. Kendisi eski bir kalecidir. Antrenörlükte yapmistir. Bazen siirlerini kulübün camina asmaktadir. Örnek bir sporcudur.
Kavakli'li Terzi Necmettin Tezbasaran "Meshur eski terzi Erol Yücel bazen bana ugrar sohbet ederdik. Birden vefati hepimizi çok üzdü. Kirk yildir terziyim. Meslek ögrenmem için babam ustaya yirmi otuz kilo bugday vermis. Eski terzilerden pek kalmadi. 2,5 liraya takim elbise dikerdik."
selahattindemiraco@gazetetrakya.com

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol