Altıncı Pınarhisar Kültür, Sanat ve Gençlik Festivali 03-07 Eylül tarihleri arasında yapılıyor. 05 Eylül 2014 günü festivalin açılışına katıldım. Hava yağmurluydu. Veteriner Hekim Mustafa Cingöz, CHP'nin Ankara'daki kurultayına katılmıştı. Belediye Başkan Yardımcısı ÖMÜRLÜ DİNÇER: "Festival günlerini beş güne çıkardık. Amacımız esnafımızın daha fazla iş yapmasını sağlamaktır. Eskiden festival üç gün sürüyordu. Önümüzdeki yıllarda festivalimizi uluslararası hale getirmek istiyoruz." dedi. Pınarhisar Belediyesi İmar İşleri Müdürü HASAN İBRAHİM YILMAZ: "Festivalin güzel olması için çok çalıştık. Gençlerimiz, halkımız eğlensin." dedi. Fen İşleri Md. NEDRET TUTUŞ: "Festival öncesi festival yolları yapıldı. Kilit parke taşı döşendi. Bordürler boyandı. Yüz tane stand kuruldu." dedi. Festival alanında Efsane Kokoreç'in sahibi MEHMET AKMAN: "Trakya'nın en güzel festivali Pınarhisar'dır. Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, Zabıta Md. Ziya Mert sorunlarımız olduğunda bize yardımcı oluyorlar. Onlardan çok memnunuz. Selanik göçmeniyiz." dedi. Zabıta Md. ZİYA MERT: "On on beş gündür standları kurmaya başladık. Festival alanının yerleşimi bize aittir. Selanik Kayalar'dan 1925 yılında gelmişiz. Gemlik'e gezmeye gittiğimde tepedeki Yörük köyüne uğramıştım. Bizi çok güzel misafir ettiler. İncir ve zeytincilikle geçinen Yörüklerin insanlığına hayran kaldım." dedi. Saray Pazarcılar Dernek Başkanı SUNAY İMÜK: "Züccaciye tezgahım var. Bulgaristan 1938 Şumen(Şumnu) muhaciriyiz. Dedeme Kaşıkçı Basri derler. Vize Çakıllı beldesindenim." dedi.
Pınarhisar Bal Üreticiler Birlik Başkanı RIFKI DENKTAŞ: "Biz Pınarhisarlıyız. On iki yıldır bal, polen üretimimiz var. Birliğimize seksen bal üreticisi kayıtlıdır. Trakya'nın en güçlü bal üretici birliği Pınarhisar bal üreticiler birliğidir." dedi. Kepek ekmeği küçük dilimlere bölündü. Üzerine sana yağ sürülüp bal damlatıldı. Misafirlere ikram edildi.
Poyralı Kültürevi Standı, Kaynarca Belediyesi Kadınlar Kolu kermesi standı, Denktaş ızgara sucuk köfte standı, Konak Pişmaniye, MHP, CHP parti standları…
Babaeskili köfteci Yüksel Kutlu: "1978 yılından beri köftecilik yapıyorum. Anneannem Selanikli'dir. Baba tarafım Kosova göçmenlerindendir. Alın teri olmayan hiçbir şeyin değeri olmaz. Babaeski garajının içinde köfteci dükkanım var. Her zaman buyur gel. Köfte patentimi aldım. İnsanoğlu yaşayarak çok şey öğrenir." dedi.
Tarihi Sütçü İmam Tatlıcısı Ustaoğlu'nun sarma kadayıf tatlısı çok güzeldi. Yufkayı uzun serdi. Üzerine kadayıfı yerleştirdi. Cevizini koydu. Sonra yuvarlayıp sardı. Pişirip tatlı kazanına koydu. Pınarhisar balcılarından Ramazan Kılıçel de bal, polen standını açmıştı. Balcı Ramazan Kılıçel: "Akören köyü balını satıyorum. 1938 Bulgaristan Kırcaali göçmeniyiz." dedi.
İzmit Konak Pişmaniye'yi yerinde imal eden SİNAN ALYAPRAK: "Trakya festivallerine katılıyoruz. Trakya halkıma şükranlarımı, sevgilerimi iletiniz." dedi.
Pınarhisar festival sanatçıları arasında: İskender Doğan, Semiha Yankı, sunucu Demet Erdem, çocuk animasyonları, Linet, Atilla Taş, Firdevs, Sima, Filiz Aris, genç kızların sevgilisi Mustafa Ceceli… Havai fişek gösterileri, Pınarhisar halkıyla pek çok kez söyleşi yaptım. Gazeteye yazdım. Pınarhisar Kalesi dimdik ayaktadır. "Bir millet sanattan ve sanatkarlardan mahrumsa, tam bir hayata sahip olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir." Mustafa Kemal Atatürk.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol