AKP, ilçelerde de seçime hazir

Adalet ve Kalkinma Partisi (AKP)’nin, ilimiz ve ilçelerindeki tüm belediye baskan adaylari kesinlesti. Kirklareli Belediye Baskan adayinin AKP Genel Baskani ve Basbakan Recep Tayyip Erdogan tarafindan Cengiz Bagdan olarak ilan edilmesinin ardindan, dün de saat 17.30’da partinin ilçe Belediye Baskan adaylari resmiyet kazandi.

Buna göre, AKP’nin Lüleburgaz Belediye Baskan adayi Cengiz Konca, Babaeski Belediye Baskan adayi Güray Genç, Pehlivanköy Belediye Baskan adayi Hüseyin Açikel, Pinarhisar Belediye Baskan adayi Mehmet Kapili, Vize Belediye Baskan adayi Mehmet Mangir, Kofçaz Belediye Baskan adayi Nuri Çaliskan ve Demirköy Belediye Baskan adayi Gökhan Erol olarak belirlendi.

Milletvekili adayi Konca, bu kez Belediye Baskan adayi

AKP’nin Lüleburgaz Belediye Baskan adayi Cengiz Konca, son dönem Milletvekili seçimlerinde AKP’den ikinci sira Milletvekili adayi olmustu.

1970, Lüleburgaz dogumlu Konca, 1991 yilinda ITÜ Insaat Fakültesi Insaat Mühendisligi bölümünden mezun oldu.

1992-2003 yillari arasinda Lüleburgaz Belediyesi’nde Imar Isleri ve Fen Isleri görevlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babasi olan Konca, 2004 yilindan itibaren mühendislik ve insaat alaninda faaliyet gösterdi.

Konca simdi Lülebrgaz Belediye Baskanligi için yarisacak.

Babaeski adayi Güray Genç; “Kaçirdiklarimizi yakalamak için, AKP!” 

AKP’nin 1972 dogumlu Babaeski Belediye Baskan adayi Güray Genç ise adayligi ile ilgili yaptigi açiklamasinda, Lüleburgaz’in 25 yillik gelisim sürecisini örnek gösteriyor ve ekliyor; “Soruyorum bizim neyimiz eksik? Bu aradaki 17 km lik fark ile bir düsünce sistemi ve sonucu; Ekonomimizi ve yasam kalitemiz bu kadar mi degistirebilirdi? Maalesef degisiyormus.

Iste cevabim, iste bunun için AKP, iste bu kaçirdiklarimizi yakalamak aradaki farki kapamak için; AKP. Bu güne kadar örnek gösterdigimiz Lüleburgaz'in yanina ne yazik ki Pehlivanköy ve Kirikköy'ü göstermeye basladigimiz için; AKP. Muhtemelen bir iki yil içinde Izlanda olmamak için; AKP ve daha isin basinda sikmamak için anlatmadigim pek çok eksiklikten dolayi; AKP.”

Pehlivanköy’de degisiklik yok; Hüseyin Açikel

AKP’nin Pehlivanköy Belediye Baskan adayi ise degismedi ve 28 Mart 2004 yilinda gerçeklesen yerel seçimlerde Belediye Baskanligini kazanan Hüseyin Açikel tekrar AKP’den aday gösterildi. 1963 dogumlu Pehlivanköy dogumlu Açikel, 1985 yilinda Içisleri Bakanligi, Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügünde Memur olarak göreve basladi, daha sonra Tekirdag, Lüleburgaz ve Pehlivanköy Nüfus Müdürlügünde görev yapti. 30.12.2003 tarihinde Nüfus Müdürlügündeki görevinden istifa ederek, Yerel Seçimlere AKP’den Belediye Baskan adayi olarak katildi. Evli ve 2 çocuk babasi olan Açikel, 28 Mart 2004 Yerel Seçimlerde Belediye Baskani seçilmisti.

Pinarhisar’da Kapili ile  “yola devam”

AKP’nin Pinarhisar’daki adayinin ismi de degismedi ve mevcut Belediye Baskani Mehmet Kapili yeni dönemde de aday olarak gösterildi.

1953 Pinarhisar dogumlu Kapili, 1994-1995 yillarinda Il Genel Meclis Üyeligi ile ANAP Ilçe Baskanligini birlikte, 18 Nisan 1999 tarihinde yapilan Genel seçimlere kadar sürdürdü.

 18 Nisan 1999 tarihinde Mahalli Idareler seçimlerinde Bagimsiz Pinarhisar Belediye Baskani seçildi. 27 Mart 2004 yilinda yapilan Yerel Seçimlerde yeniden ikinci kez DP’den Belediye Baskanligina seçildi. Daha Sonra AKP’ye geçerek Belediye Baskanligi görevini sürdürdü.

Böylelikle Adalet ve Kalkinma Partisi, Kirklareli’de yaptigi temayül yoklamasinin ardindan il ve ilçe adaylarini belirlemis oldu. Resmiyet kazanan diger ilçe Belediye Baskan adaylari ise; Vize Belediye Baskan adayi Mehmet Mangir, Kofçaz Belediye Baskan adayi Nuri Çaliskan ve Demirköy Belediye Baskan adayi Gökhan Erol oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol