AFAD'a malzeme desteği

Kırklareli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün arama kurtarmaya yönelik araç gereç ve malzeme ihtiyacı giderildi. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın girişimleriyle Başbakanlık AFAD tarafından gönderilen ödenekle Kırklareli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce;
 1 adet Şişme Bot, 1 adet Kapalı Devre Solunum Cihazı, 1 adet Yaralı Arama cihazı, 1 adat Arazi Aydınlatma Sistemi, 1 adet Hidrolik Kaldırma Sistemi, 1 takım Manuel Kaldırma Sistemi, 1 adet Liberatör, 3 adet Enkaz Destek Seti, 1 adet Su altı Görüntüleme Cihazı, 1 adet Sabit Deniz Telsizi, 12 adet VHF El Telsizi, 1 adet Sabit HF/SSB Telsiz satın alındı.
Kırklareli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün sahip olduğu 3 arama kurtarma botuna ek olarak satın alınan 2,30 x 5,50 ölçülerinde 90 HP gücünde sahip şişme bot ile sert deniz koşullarına sahip Karadeniz'de kurtarma çalışmalarında müdahale gücü artırıldı.
Şişme bot ile birlikte satın alınan haberleşme cihazları, aydınlatma sistemleri, sualtı arama cihazı, yaralı arama cihazı ve diğer malzemelerle birlikte haberleşme, yaralıları kurtarma, gece ve gündüz arama faaliyetleri gibi konularda Kırklareli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü önemli ölçüde müdahale gücüne kavuşurken gerektiğinde diğer illerde meydana gelebilecek afetlere de yardım edebilecek konuma geldi. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada desteklerinden dolayı emeği geçenlere teşekkür edildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol