Atatürkçü Düsünce Dernegi (ADD) Kirklareli Subesi, olagan Genel Kurulu’nu geçtigimiz Pazar günü, Dernek binasinda gerçeklestirdi. Genel Kurul çerçevesinde yeni Yönetim belirlendi ve Emine Turhan’in yerine Baskanlik görevine Nuriye Üstündag seçildi. Turhan yaptigi açiklamada, özel nedenlerden dolayi bu dönem aday olmamayi tercih ettigini kaydetti. Turhan ayrica 17 Mayis tarihinde ADD’nin Ankara’da düzenleyecegi “Cumhuriyet Mitingi” için herkese çagrida bulundu.
Saat 14.00’de baslayan Genel Kurul’a; Kirklareli Belediye Baskan Yardimcisi Ünal Baskur, Il Genel Meclis Baskani Tuna Soykan, Kirklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Ali Fuat Seker, Isçi Partisi Il Baskani Halil Göçen, ÇYDD Sube Baskani Rafet Seçkin ve çok sayida dernek üyesi katildi.
Yeterli çogunlugun saglanmasi ile baslayan Genel Kurul’da ilk olarak Divan olusturuldu. Oy birligi ile Divan Baskanligi’na; Levent Ünsal, Yazmanlik görevine ise; Hilmi Abol ve Elif Akbas seçildi. Saygi Durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan, gündemin üçüncü maddesi kapsaminda tüm konuklara söz verildi. Yapilan konusmalarda, daha genis bir dernek binasina ihtiyaç duyuldugu, bu konuda Belediye Baskani Cavit Çaglayan’dan Dingiloglu veya Atatürk Parki’ndan bir yer tahsis edilecegine dair söz alindigi hatirlatildi. Konuya açiklik getiren Belediye Baskan Yardimcisi Ünal Baskur, Baskan Çaglayan’in durumu degerlendirecegini belirterek, Atatürk veya Dingiloglu Parki içerisinden bir yer tahsisinin su an için mümkün olmadigini söyledi. Baskur, Belediye’nin bir prensip karari aldigini ve tasarruf kapsaminda dernek veya sendikalara yardim yapilamayacaginin da altini çizdi. Baskur konusmasinin sonunda, üyelerin dernegine karsi daha duyarli olmasi gerektigini kaydetti.
Gündemin bir sonraki maddesi kapsaminda Yönetim ve Denetleme raporlari okundu. Okunan raporlar neticesinde, Yönetim ve Denetleme Kurullari oy birligi ile aklandilar. Daha sonra ise dernegin Taslak Bütçesi görüsüldü. ADD Kirklareli Subesi’nin Taslak Bütçesi’nin 12.800 TL. olmasi da oy birligi ile kabul edildi. Seçimlere geçilmeden önce bir konusma gerçeklestiren Nuriye Üstündag, dernegin önceki dönem Baskanligini yapan Emine Turhan basta olmak üzere, dernek kapisinin açik kalmasini saglayan üyelere tesekkürlerini sundu. Üstündag, Turhan’in özel sebeplerden ötürü yeni dönemde Baskanlik görevine talip olmadigini kaydederek, önceki dönemde oldugu gibi kendisinin ve arkadaslarinin bu dönem de görevlerine devam etmek istediklerini söyledi.
Emine Turhan ise konusmasinda, kendisine ve dernege destek olan tüm üyelere tesekkürlerini sundu. Turhan, yönetimde yer almamasina ragmen, dernekten asla kopmayacaginin da altini çizdi. Turhan konusmasinda ayrica, 17 Mayis tarihinde ADD’nin düzenlenleyecegi “Cumhuriyet Mitingi” için çagrida bulundu ve dernegin kendi imkanlari ile saglanacak ulasim sorunlarinin çözümünde, tüm üyelerin destegine ihtiyaç duyuldugunu belirtti. Bu konusmalarin ardindan seçime geçildi. Seçim sonucunda, Nuriye Üstündag önderligindeki yönetim belirlendi. Dün de görev dagiliminin olusturulmasi ile ADD Kirklareli Subesi’nin yeni yönetimi su sekli ile görevine basladi; Baskan; Nuriye Üstündag, Baskan Yardimcisi; Sükriye Öztürk, Sayman; Sükran Yöney, Yazman; Mine Sobaci, Üyeler; Serpil Yavuzcan, Osman Toy ve Ibrahim Cebeci.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol