7 soruda “Açık Kapı”

İçişleri Bakanlığı’nca 180 günlük eylem planı kapsamında devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak, vatandaş talep ve beklentilerinin toplanmasını ve oluşturulacak politikalara esas olmak üzere anlamlandırılmasını sağlamak amacıyla oluşturulan “Açık Kapı Projesi” Kırklareli’nde de 15 Mart Perşembe günü hayata geçti. Bu kapsamda “Açık Kapı Projesinde” merak edilen detaylar da halka sunuldu.

İçişleri Bakanlığı’nca hayata geçirilen devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak, vatandaşın talep ve beklentilerinin toplanmasını ve oluşturulacak politikalara esas olmak üzere anlamlandırılmasını sağlamak amacıyla oluşturulan Açık Kapı Projesi, 15 Mart 2018 tarihinde Kırklareli’nde faaliyete geçti. Bu kapsamda merak edilen 7 sorunun cevapları halka dağıtılan broşürler ile sunuldu.
1- “Açık Kapı” nedir?
81 İl valiliklerinde hayata geçirilen, vatandaşların talep ve önerilerini konusunda uzman personel aracılığı ile tüm başvuruları elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirildiği ve takip edilerek hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığı yeni kamu hizmet anlayışıdır.
2- Neyi amaçlar
Vatandaş odaklı bir yaklaşım benimseyerek taleplere hızlı ve doğru çözümler üretilmesi, güler yüzlü çalışanlarıyla tüm vatan-
daşlarla birebir ve sıcak bir iletişim kurulması. İçişleri Bakanlığı'na bağlı kurumlar, yerel yönetimler ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde mümkün olan en fazla konuda hizmet verilmesini sağlamak, ziyaret eden dezavantajlı kişilere mihmandarlık hizmeti verilmesi, hizmetlerde vatandaş memnuniyetini arttırılması. Toplumda kamu hizmetlerini sunanlarla vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırılması. Vatandaş talep ve beklentilerinin toplanmasını ve oluşturulacak politikalara esas olmak üzere anlamlandırılması, kronikleşmiş sorunlara çözümler üretebilmeyi, devlet vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmayı amaçlar.
3- “Açık Kapı” birimleri
nerededir?
Elektronik olarak ya da valilik ve kaymakamlıklarda bulunan Açık Kapı birimlerine yazılı olarak taleplerinizi iletebilirsiniz. Yapılan başvuruların süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile tarafınıza bildirilecektir.
4- “Açık Kapı”dan kimler
yararlanabilir?
Açık Kapıdan bütün vatandaşlarımız ve yabancı kimlik numarasına sahip göçmenler yararlanabilmektedir.
5- “Açık Kapı”ya nasıl başvurulur
Vatandaşlarımız Valiliklerde bulunan açık kapı stantlarına giderek veya internetten online olarak ve yakında hizmete geçecek olan mobil uygulama yoluyla başvuru yapabilmektedir.
6- “Açık Kapı”ya başvurduktan sonraki süreç nasıl işler?
Başvuru yapıldığı anda başvuru sahibine sms yoluyla bir başvuru numarası gönderilip başvuru elektronik sisteme kaydedilir. Başvuru sahibi bu numarayla giriş yaparak başvuru durumunu online olarak takip edebilir. Oluşturulan başvurular konusuna göre ayrıştırılarak ilgili kuruma yönlen-
dirilip 7 gün içinde çözüme kavuşturuluyor. Taleplerin durumuna göre başvuru sahibiyle birebir iletişime geçilebilir. Başvurular ve başvuru süreci; ilgili personelin yanında, vali yardımcısı ve bizzat vali tarafından izlenmektedir. Bakanlık merkezinden de illerimize yapılan tüm başvuru süreçlerinin görülebilmesi, sorun alanlarının tespit edilerek hem yerel hem de merkezi düzeyde bu alanlara ilişkin yönetim politikaları ve yeni hizmet sunum tekniklerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.
7- Başvuru sonucu nasıl
öğrenilir?
Başvuru süreçi tamamlandıktan sonra sistemde kayıtlı olan telefon numarasına talebiniz olumlu/olumsuz/kısmen olumlu kısmen olumsuz şekilde sonuçlanmıştır yazan bir mesaj geliyor. Bu mesaj geldikten sonra www.acikkapi.gov.tr adresinden başvuru sorgulama kısmına giriş yaparak başvuru sonucu detaylı şekilde görüntülenebilir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol