7 günde 100'den fazla su sayaci patladi

Kirklareli'nde havalarin sogumasi ile birlikte korumasiz su sayaçlari birer birer patladi. Kirklareli Belediyesi Su Isleri Ariza Servisi'ne 7 günde bildirilen arizali sayaç sayisi 100'ü geçti.

Kis aylari ile birlikte su sayaçlarinin da korkulu rüyasi olan soguk hava, il merkezinde onlarca su sayacinin patlamasina neden oldu. Patlayan su sayaçlarini genel olarak soguk havaya karsi korumasiz birakilan su sayaçlari olustururken, Ocak ayinin 27'sinden bu yana soguk hava nedeniyle arizalanarak abonelerce Kirklareli Belediyesi Su Isleri Müdürlügü Ariza Servisi'ne bildirilen su sayaci sayisi 115 oldu. Hava sicakliginin 0'in altinda seyrettigi son bir hafta içinde su sayaçlarinin patlamasina ana neden olarak sayaçlarin korumasiz bir biçimde açikta birakilmalari gösterildi.

Yetkililer su sayaçlarinin mümkün oldugu kadar korunakli ve kuytu yerlerde muhafazali olmasi ayrica soguk havanin etkisini azaltacak yalitim malzemelerinin sayaç ve açiktaki borulara sarilmasi gerektigi konusunda uyarilarda bulundu.

Sayaç yanina su tahliye muslugu takin

Alinmasi gereken bir baska önlem ise su sayaçlarinin hemen yanina takilmasi gereken su tahliye muslugu. Sebekeden gelen su borusuna vanadan sonra takilan su sayacinin devamina sayaç içindeki suyun tahliye edilebilmesini saglayan birde musluk takilmasi uyarisinda bulunan yetkililer, asiri soguk havalarda gece yatmadan önce sayaç içindeki suyun bu musluk ile tahliye edilerek sayacin donmasinin önlenebilecegini, bu sayede su sayaçlarinin da patlamasinin önlenebilecegini kaydettiler. Abonelerin patlayan su sayaçlarinin yerine yenisini kendilerinin gidip almasi gerektigi düsünüldügünde alinmasi gereken önlemlerin daha ucuz olacagini belirten yetkililer bu gün piyasada bir su sayacinin markasina göre 35-40 ve 45 TL'den satildigini animsatti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol