7/24 sahadayız...

Önceki gün başlayan ve özellikle Dereköy Hudut Kapısı ile Kofçaz, Demirköy ve Vize’de etkili olan kar yağışıyla birlikte İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler bu bölgelerde ilgili çalışma grupları ile birlikte tedbirlerini aldı. Zaman zaman kapanmaya yüz tutan yolları hızla açan ekipler yardıma ihtiyacı olan araçlara da yardım etti. Kırklareli Valiliği zorunlu olmadıkça vatandaşların bu yollara çıkmamaları, zorunlu hallerde ise mutlaka kar lastiği, zincir, çekme halatı, takoz gibi hayati önem taşıyan ekipmanları yanlarında bulundurmalarını istedi.

Kırklareli Valiliği önceki gün etkili olan kar yağışına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Sizlerin güven içinde sevdiklerinize kavuşabilmeniz için bizler tüm ekiplerimiz ile 7/24 sahadayız... Yapılan son meteorolojik değerlendirmelerin ardından, 08 Şubat 2022 Salı günü İlimiz genelinde başlayan ve özellikle Dereköy Hudut Kapısı ile Kofçaz, Demirköy ve Vize ilçelerimizde etkili olan kar yağışının ardından Valimiz Sayın Osman Bilgin yönetim ve koordinasyonunda, Kış Tedbirleri kapsamında; İlimizde devam eden kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının neden olabileceği olumsuzluklara karşı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimizin eş güdümünde ilgili Çalışma Gruplarımız 7/24 çalışma esasına göre çalışmalarını sürdürmektedirler.
Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimizden koordine edilen ekiplerimiz karla mücadele çalışmalarına; ulaşım-altyapı, arama kurtarma, sağlık, tahliye ve yerleştirme, güvenlik ve trafik, beslenme, enerji, nakliye, haberleşme, barınma, teknik donanım ve ikmal, gıda, tarım ve hayvancılık grupları ile teyakkuz halinde hazır beklemektedirler.
Değerli vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin can ve mal güvenliği için zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları, zorunlu hallerde ise mutlaka kar lastiği, zincir, çekme halatı, takoz vb hayati önem taşıyan ekipmanları ile yola çıkmalarını önemle rica ederiz” denildi. (E.Yıldırım)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol