"Seçim vaatlerimizde, asil işlerde çalışanları kamuya alacağımızı vurgulamış ve bunu açıklamıştık. Bu sözümüzü yerine getirecek çalışmaları tamamladık, dün gece neredeyse saat on ikiye kadar süren çalışmalarda nihai noktaya geldik. Böylelikle asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz, hayırlı olsun. Ayrıca vaatlerimiz arasında olmamasına rağmen adalet ve eşitlik gereği vatandaşlarımızın beklentilerini de göz önünde bulundurarak bir karar daha aldık. Yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimiz için de müjdeli bir kararımızı bütün vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum. Yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece ister asıl işi olsun ister yardımcı işi olsun dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak inşallah.
Biz söz verdik mi böyle söz verir, icraat yaptık mı böyle icraat yaparız. Önümüzdeki günlerde TBMM'ye sunacağımız yasa tasarısıyla kamuda hem asıl işlerde hem de yardımcı işlerde sürekli olarak çalışıp emeklilik hakkını elde etmemiş olanları da kamuya alacağız. Söz konusu çalışanlarımız, özel sözleşmeli olarak aldıkları ücretleriyle beraber çalıştıkları yerlerde çalışmaya devam edecekler. 1 Kasım'dan önce kamuda alt işveren yanında çalışmaya başlamış olup halen çalışmaya devam eden kardeşlerimiz de bu haktan yararlanacak. Bu süre içinde herhangi bir suiistimale de izin vermeyeceğiz. Belediyeler ve il özel idarelerinde alt işveren yanında çalışanlar ise mahalli idareler tarafından kurulacak şirketlerde istihdam edilecek."
Sözkonusu düzenlemeden yaklaşık 700 bin çalışanın yararlanacağı belirtildi. Bu kapsamda ilk aşamada kamuda asıl işi yapan 150-200 bin çalışanın kadroya alınması öngörülüyor. Sonrasında ise aşamalı olarak diğer çalışanların kadroya alınması planlanıyor.
700 bin işçiye kadro müjdesi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamuda çalışan tüm Taşeron işçilere kadro verildiğini açıkladı. TBMM Grup Toplantısında konuşan ve Bakanlar Kurulu'nda taşeron işçilerle ilgili aldıkları bir kararı müjdelemek istediğini söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu:
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol