638 ilçedeki okullarda hayat var

Temel amacı; "Okulların; velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer "hayat boyu öğrenme merkezi" ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren "yaşayan güvenli alanlar" haline dönüştürülmesidir." Cümleleri ile açıklanarak 13 Aralık 2011 tarihinde imzalan "Okullar Hayat Olsun Projesi" 67 il ve 638 ilçede hedefini 12'den vurdu. Kırklareli Merkez ilçe, Babaeski, Demirköy, Kofçaz, Lüleburgaz, Pehlivanköy, Pınarhisar, Vize'de bulunan yüzlerce eğitim yuvası, "Okullar herkese hayat olsun" dedi

Tüm Türkiye genelinde 67 il ve 638 İlçede hayata geçirilen Kırklareli'nde de yapılan protokolle uygulanmaya başlayan "Okullar Hayat Olsun? Projesi"nin değerlendirme toplantısı dün yapıldı. Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezinde yapılan değerlendirme toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Türkiye Ortalamasının üzerinde ki eğitim çıtası ile devamlı eğitim de örnek il olma özelliğini gözler önüne seren Kırklareli,  İl Milli Eğitim Müdürlüğünün proje kapsamında ki, Okul bina ve eklentileri ile okul bahçelerinden yeterince yararlanılması, Okul-aile ilişkisi ve ailelerinin okula aidiyetlerinin güçlendirilmesi,  Halkın artan mesleki, sosyal ve kültürel hizmet talebinin karşılanması, Hayat boyu öğrenmenin yaygınlaştırılması,  Ülke kaynaklarının etkin kullanılması,  Fiziki kapasitenin okul alanları ve bahçeleri ile sınırlı olduğu çoğu il ve ilçede hizmet üretme potansiyelinin ortaya çıkarılması,  Belediyelerin okul bina ve bahçelerini okul saatleri dışında kullanarak hizmet üretmeleri, Kamu birimleri arasında işbirliğinin kurumsallaşmasına katkı sağlanması, Belediye hizmetlerinin yaygınlaştırması, Toplumun öğrenme imkânlarının genişletilmesi gibi faaliyetleri ve çalışmalarını kapsayan bir slayt sunumu salonda bulunan yüzlerce eğitimci ve öğrenciler ile paylaştı. Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, Babaeski Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Demirköy Kaymakamı Musa Aydemir ile birlikte merkez ilçeye bağlı Beldelerin Belediye Başkanları, Okul aile birliği üyeleri  ile onlarca Muhtarın katıldıkları "Okullar Hayat Olsun? Projesi"nin değerlendirme toplantısında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, projenin protokolünü yaklaşık 2 yıl önce yaptıklarını anımsatarak, "Yaklaşık 2 yıl önce Sayın Valimizin başkanlığında tüm belediye başkanlarımızın, kaymakamlıklarımızın katılımlarıyla, "Okullar Hayat Olsun" projesi protokolü imzaladık. Protokol imzalandığı günden bu güne bir çok okulumuzda öğrencilerimizin daha rahat, temiz okullarda eğitim görüyor. Biz yaptığımız işleri hiçbir zaman kafi olarak görmüyoruz, iyinin de iyisi vardır bunun için çalışmalarımız devam ediyor edecek. İmkanlarımız ölçüsünde okullarımızı iyileştirmeye devam ediyoruz. Okullar Hayat Olsun Projesi, okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonları ve okul bahçelerinin velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması; okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer "hayat boyu öğrenme merkezi" ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren "yaşayan güvenli alanlar" haline dönüştürülmesini amaçlamaktadır."  İfadelerini kullandı.
Yapılan değerlendirmenin arından MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Ayşegül Tonuç'a Vali Yardımcısı Günay Öztürk tarafından hediye verildi. Tonuç, Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezinde yaptığı kısa konuşmasında, Kırklareli'nin eğitim alanında fazlasını olduğunu belirterek, salonun doluluğundan çok etkilendiğini belirtti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol