Yakin zamanda Kirklareli Belediyesi tarafindan uygulanmaya baslayacak olan parkmetre sisteminin, Kirklareli’ndeki otopark sorununa da çözüm bulacagi düsünülüyor. Model olarak Edirne’nin örnek alindigi bu sistem, ilk olarak pilot bir uygulama ile hayata geçecek. Yillardir otopark eksikliginin her firsatta dile getirildigi sehrimizde, zaman zaman çarpikliklara sahne olan trafik isleyisi, küçücük sorunlarin bile dakikalar sonra büyük kargasalara dönüstügüne sahne olabiliyor. Özellikle yanlis parketme, uygunsuz yerde bekleme yapma, araci sonrasini düsünmeden birakip gitme gibi hareketler, Kirklareli’nde sürücüler tarafindan çesitli bahanelerle açiklaniyor. Bunlarin arasinda “Park edecek yer yok, ilimizde dogru düzgün otopark yok” gibi sikayetleri siklikla duymaktayiz. En çok kullanilan cümlelerin basinda ise artik kaliplasmis bir zihniyet haline gelen “5 dakika durup gidecegim” geliyor.
Ilimizde nüfusla karsilastirildiginda oldukça fazla olan araç sayisi, otopark ihtiyacini kaçinilmaz hale getirip, bu konudaki istekler piyasada dolassa da, madalyonun öbür yüzüne de bakmak gerekiyor. Kirklareli’nde az sayida bulunan otoparklarin isletmecileri ile yaptigimiz görüsmeler, aslinda vatandasin otoparka olan talebinin hiçte göründügü gibi olmadigi sonucunu dogurdu.
Otoparka para vermek istenilmeyen bir yerde, yeni otopark yapilmasi az bir ihtimal
Kapasitesi küçük olan otoparklara günde 4 veya 5 araçtan fazla giris ya da talep olmuyor. Ayrica düsünüldügü gibi yer olmadigi için geri dönen araç sayisi yok. Kirklareli sürücüsünün otopark zihniyetinin fazla gelismemis oldugunu öne süren bazi isletmeciler, sehirdeki otopark eksikligine bir sebep olarakta bu durumu gösterdi. Isletmecilerden konuyla ilgili olarak su cümleleri duyduk:
“Vatandasin ‘5 dakika durup gidecegim’ hareketi nedeniyle ‘is yapmaz’ düsüncesi olusup, yeni otopark insa edilmiyor olabilir. Bu bir çeliski. Herkes ‘otopark yapilsin’ diyor ama, varolan küçük kapasiteli otoparklara bile itibar edilmiyor. Kimse para verme yanlisi degil. Örnegin Kirklareli Vergi Dairesi’nin oldugu sokagi düsünelim. Orada bazen o kadar fazla araç oluyor ki, hem arkali önlü, hem de yolun orta kismina araçlar parkedilmekte. Simdi orada bir otopark olsa kaç kisi girer? Çok az. Para vermeden aracini birakmak varken, kimsenin para verme yanlisi olacagini sanmiyoruz. Çünkü Kirklareli’nde bu anlayis henüz olusmamis.”
Bu konusmalar sonrasinda isletmeciler parkmetre uygulamasinin islerliginin çok zor olacagini belirterek, “Otoparka para vermeyen, 5 dakika 10 dakika için cadde kenarina, kaldirim yanina nasil para verecek?” diyerek, bu uygulama için geç kalindigini, ama su anda hayata geçirilirse ancak ilerleyen zamanda benimsenecegini söylediler.
Otoparka talep yoksa, eksikliginin de hissedilmemesi gerekir
Bazi isletmeciler, otoparkin girisine bile araç birakan sürücüler oldugunu söyleyerek, parkmetre sayesinde bu saçma davranislarin sona erecegini ümit ettiklerini belirttiler. Nitekim muhabirlerimizin isletmecilerle görüstügü esnada resmi bir araç, otoparkin girisine parkederek, bu vehametin nasil bir çarpiklik yarattigini gözler önüne serdi.
Bir baska isletmeci de olaya farkli bir açidan bakarak sunlari söyledi:
“Il merkezinde otopark kullanimi, otopark düsüncesi, oldukça az oldugu için, otopark eksikligi olmasi da hiç bir anlam ifade etmez. Bu nedenle yeni otopark yapilsa bile içerisi ne derece dolar meçhul.”
Isletmeci, otoparki benimsemeyen bir toplulugun, parkmetreyi nasil benimseyecegini merak ettigini dile getirerek, “Ev olsun dükkan olsun, parasini ödeyen sürücünün; aracini park edecegi yer baskalari tarafindan isgal edilmeyerek, o sürücülerin haklari savunulacaksa, parkmetreyi çok iyi bir uygulama olarak görüyorum. Fakat o sürücülerin haklari savunulmayacaksa, o uygulamanin hayata geçmesinin hiç bir degeri kalmaz.” degerlendirmesinde bulundu.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol