340 binlik Kırklareli'de 98 bin araç var

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü, Kırklareli'nin 2013 yılı Temmuz ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Buna göre il genelinde 98 bin 456 adat motorlu kara taşıdı bulunuyor.

TÜİK Edirne Bölge Müdürlüğü, Kırklareli'de ki motorlu kara taşıtlarının 2013 yılı Temmuz ayı verilerini yayınladı. Buna göre Kırklareli'de trafiğe kayıtlı bulunan toplam motorlu kara taşıtları sayısı 98 bin 456.
Yapılan açıklamada, Kırklareli'ndeki toplam 98 bin 456 adet motorlu kara taşıtının 41 bin 466'sını otomobiller oluşturuyor. Ayrıca, 1.410'unu minibüs, 1.515'ini otobüsler, 12 bin 637'sini kamyonetler, 3 bin 593'ünü kamyonlar, 19 bin 414'ünü motosiklet, 193'ünü özel amaçlı taşıtlar ve 18 bin 228'ini traktörler oluşturuyor.
2 bin 243 aracın devri yapıldı
Kırklareli'de devri yapılan araçlara ilişkinde olarak açıklamaların yer aldığı istatistiklerde şu bilgiler yer aldı;
"Kırklareli'nde Temmuz ayında 2 bin 243 adet taşıtın devri yapıldı. Devir, noterler aracılığı ile ikinci, üçüncü ve daha fazla el değiştiren taşıtları ifade etmektedir. Kırklareli'nde devri yapılan toplam 2.243 taşıt içinde otomobil yüzde 64,7 ile ilk sırada yer aldı. Otomobili sırasıyla yüzde 12,5 ile kamyonet, yüzde 8,4 ile motosiklet, yüzde 8,3 ile traktör takip etti. Temmuz ayında devri yapılan taşıtların yüzde 6,1'ini ise kamyon, otobüs, minibüs ve özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.
Kırklareli İlinde 2013 yılı Temmuz ayı sonunda toplam trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı bir önceki aya göre 765 adet ve bir önceki yılın aynı ayına göre 5.956 adet artarak 98.456 adede ulaştı.
Toplam trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtlarının sayısına bakıldığında; 2013 yılı Temmuz ayı sonu itibariyle Türkiye genelinde toplam 17 milyon 579 bin 349 adet araç bulunduğu görülmektedir. Kırklareli ili toplam 98 bin 456 motorlu kara taşıtı ile Türkiye genelindeki motorlu kara taşıtlarının binde 5,6'sına sahiptir.   
Kırklareli İlinde 2013 yılı Temmuz ayı itibarıyla, trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtlarında bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış sırasıyla; otomobil sayısı yüzde 9,3, otobüs sayısı  yüzde 8,7 ve kamyonet sayısı yüzde 8,7  şeklinde gerçekleşmiştir."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol