Kırklareli İl Genel Meclisi bütçe görüşmelerinde sona ulaştı. Meclis 19’uncu birleşimini dün Safet Üresin Başkanlığında İl Genel Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Saat 10.30’da başlayan toplantı Kasım ayı 18. birleşimine ait tutanak özetinin değerlendirilmesi ile açıldı. Gündemin ikinci maddesi kapsamında; 2018 yılı İl Özel İdaresi Bütçe Tasarısına İlköğretim Hizmetlerine ayrılacak olan %20 payın revize edilen yeni projeler göre değerlendirilmesi teklifi görüşüldü. Teklif daha sonra CHP Grup Başkanı Bora Terzi’nin verdiği önerge ile birlikte oy birliğine sunuldu ve kabul edildi. Gündemin bir sonraki maddesinde ise; 2017 yılı İl Özel İdare Bütçesinin Ekonomik Kalkınmasının Sağlanması için Eğitim Amaçlı Sosyal Alt Yapı Oluşturulması Projesi (Gastronomi Eğitim Merkezi) ile Taşıt Alımları Projeleri %100 tamamlandığından, tertiplerinde arta kalan toplam 318.872,20 TL ödeneğin aynı yıl bütçesinin içinde değerlendirilerek yıl sonuna kadar ödenekleri yeterli gelmeyeceği anlaşılan farklı tertiplere aktarılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Rapor daha sonra oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 4’üncü maddesinde ise; İhtisas komisyonlarına incelenmek üzere havale edilen Kırklareli İl Özel İdaresi 2018 Yılı Yatırım ve Çalışma Programı taslağının görüşülmesi kapsamında Aile, Çocuk ve Engelli Komisyonu raporu okundu. Meclis üyesi Çetin Şinikoğlu tarafından okunan rapor da oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 5. maddesi kapsamında görüşülmesi planlanan, İlimizin bazı ilçelerine bağlı köylerde çöplerin toplanamaması ciddi bir çevre kirliliğine sebep olduğundan, çöplerin toplanabilmesi amacıyla proje sunulmasına ilişkin Çevre ve Sağlık Komisyonu raporu daha hazır olmadığı için ileriki bir tarihe ertelendi. Bu maddenin sonrasında ise Madde 11 ve 12 ile madde 6 ve 7’nin yer değiştirilmesi teklifi oylamaya sunuldu ve kabul edildi. Daha sonra ise gündemin 6. maddesi kapsamında İl Özel İdaresinin 2018-2022 yıllarını kapsayan orta vadeli 5 yıllık Stratejik Planı görüşüldü. Meclis üyesi Kenan Çiftçi tarafından okunan plan raporunda şunlar kaydedildi;
“Kırklareli İl Özel İdaresinin 2018-2022 yıllarını kapsayan orta vadeli 5 beş yıllık Stratejik Planı; İl Encümeni'nin 22/11/2017 tarih ve 418 sayılı kararı ile İl Genel Meclisine sunulan 2018-2022 yıllarını kapsayan Stratejik Planı Meclisimizin 23/11/2017 tarih ve 280 sayılı kararı ile incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilmiştir.
İl Özel İdaresi olarak 2015-2019 yıllarını kapsayan üçüncü stratejik planımızın tamamlanmasına iki yıllık bir süre olmasına rağmen gerek ülkemizde yaşanan olayların planımızı aksatması gerekse konuya dair geçirdiğimiz denetimin bulguları bizi yeni bir plan hazırlamaya yönlendirmiştir.
5018 sayılı kanunda kamu idarelerine kalkınma planları, programlar, ilgili mevzuat ve belirledikleri temel ilkeler çerçevesinde geleceğe ilişkin misyon ve vizyonlarını oluşturmak, stratejik amaçlar ve ölçülebilir hedefler saptamak, performanslarını önceden belirlenmiş olan göstergeler doğrultusunda ölçmek ve uygulamanın izleme ve değerlendirmesini yapmak amacıyla katılımcı yöntemlerle stratejik plan hazırlama görevi verilmiştir.
Stratejik planlama ile kamu idarelerinin planlı yönetim anlayışı çerçevesinde, vizyon ve misyonun ışınında orta ve uzun vadeli amaç ve hedeflerini katılımcı yöntemlerle belirlenmesi öngörülmüştür. İdarelerin stratejik plan ile uyumlu olarak yıllık performans programlarını hazırlayarak; performans esaslı bütçelerini oluşturmaları ve kamu kaynağının nasıl harcanacağı hususunda parlamento ve kamuoyunu bilgilendirmeleri esası getirilmiştir.
26/05/2006 tarih ve 26179 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu İdarelerinde Stratejik Planlamaya İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik gereğince; 2018-2022 yıllarına ait Orta Vadeli (5 Yıllık) Stratejik Planımız;
-Köylerimizi çağın sunmuş olduğu imar ve alt yapı imkanlarına kavuşturmak,
-Köylerin bağlı olduğu ilçelere ve komşu köylere olan bağlantı yollarını çağdaş standartlara kavuşturarak güvenliği arttırmak,
-İdaremizin kurumsallaşması alanında çalışmalar yaparak sürdürülebilir, hızlı ve güvenilir bir yöntem anlayışı oluşturmak,
-Korunması zorunlu belge ve bilgilerin çağın gereklerine uygun kayıpsız bir şekilde saklanması ve kolay ulaşılabilir hale getirilmesi,
-Tarımda verimlilik ve çeşitliliği arttırmak,
-İlimizde bulunan tüm okullarımızdaki eğitim kalitesinin yükselmesine katkıda bulunacak yeni kurum binalarının yapılması ve mevcut bina tesis araç ve gereçlerin bakım, onarımı için Milli Eğitim Müdürlüğüne destek olmak,
-Sağlıklı çevre, sağlıklı yaşam anlayışını benimseyerek Çevre ve Hayvan konularında çalışmalar yapmak, gibi toplam 7 amaç ve bu amaçların altında da 18 hedef belirleyerek oluşturulmuştur.”
Raporun oylanmasının ve oy birliği ile kabulünün sonrasında gündemin 7. maddesi kapsamında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, 2018 yılı İl Özel İdaresinin Performans programı hakkındaki rapor görüşüldü.
Raporda şu bilgiler verildi;
“İl Özel İdaresinin 2018 Yılı Performans Programı; İl Encümeni'nin 04/10/2017 tarih ve 351 sayılı kararı ile 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 10. maddesi gereğince İl Genel Meclisinde görüşülmek ve karara bağlanmak üzere havale edilmiştir. İl Genel Meclisine sunulan 2018 yılı Performans Programı İl Genel Meclisinin 06/10/2017 tarih ve 230 sayılı kararı ile incelenmek üzere Komisyonumuza havale edilmiştir.
5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 10. ve 31 .maddelerine istinaden görüşülmesi gereken, İlimiz Özel İdaresi 2018 Yılı Performans Programı, Komisyonumuzca 23/11/2017 tarihinde toplanarak 2018 yılı Programını ve izleyen 2 yılı incelemiş olup, aşağıdaki görüşlere varılmıştır.
Stratejik yönetim ve performans yönetimi çağdaş yönetim anlayışının önemli adımlarıdır. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında bu anlayışın uygulanabilmesi amacıyla ilgili mevzuat düzenlenmesi yapılmıştır. Maliye Bakanlığınca yayımlanan Performans Programı Hazırlama Rehberi kılavuzluğunda hazırlanan; Kırklareli İl Özel İdaresinin 2018 Yılı Performans Programında;
1-İdarenin 2018-2022 yıllarını kapsayan orta vadeli (5) beş yıllık Stratejik Planında yer alan temel politikaları ve öncelikleri, amaç ve hedefleri, misyonumuz, vizyonumuz, temel değerler ve ilkelerimiz performans hedef ve göstergeleri ile faaliyetlerine ilişkin değerlendirmeler,
2- Performans hedefi ile ilişkili faaliyet maliyetleri tabloları, idarenin toplam kaynak ihtiyacına ilişkin açıklamalar yer almakta olup, hazırlanan Kırklareli İl Özel İdaresi 2018 Yılı ve izleyen iki yılın Performans Programının, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımının yanı sıra; mali saydamlık ve hesap verilebilirlik ilkesine uygun olarak hazırlandığı anlaşılmıştır.
3- 2018 yılı Gelir-Gider Bütçesinin bağlanarak, 2018-2022 yıllarını kapsayan orta vadeli 5 yıllık Stratejik Plana ve 2018 yılı Yatırım Programına uygun olarak yatırımların gerçekleştirilmesi yönünde öngörülerek planlandığı görülmüştür.
4- 2018 Yılı Performans Programı, 2018-2022 yıllarını kapsayan orta vadeli (5) beş yıllık Stratejik Planına, Sayıştay Başkanlığı'nın İl Özel İdaresi 2015 Yılı Denetim Raporunda Performans Programı ile ilgili tenkitler dikkate alınarak yeniden düzenlenmiştir.
2018 yılında İl Özel İdaresi olarak belirlenen hedeflere ulaşılması dileğiyle, programın hazırlanmasında emeği geçenlere Komisyon olarak teşekkür ederiz.”
Bu maddenin de oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, Dün görüşülen son maddeye geçildi. Bu madde çerçevesinde Pınarhisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetine 2018 yılında görev yapmak üzere iki hayırsever vatandaşın seçilmesi teklifi görüşüldü. Verilen önergeler neticesinde ve yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile heyete; Atilla Vural ile Recep Karayel seçildiler.
İl Genel Meclisi 20’nci birleşimini bugün saat 10.30’da gerçekleştirecek. Meclisi bu birleşimde bütçeyi karara bağlaması bekleniyor.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol