AKP Kirklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sariçam, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla yayinladigi kutlama mesajinda “Milletimizin sanli tarihindeki essiz kahramanlik ve yurtseverlik anitlarindan biri durumundaki 30 Agustos Zaferi'nin 86. yildönümünü kutlamakta oldugumuz bugün, basta Kirklarelili hemsehrilerim olmak üzere tüm milletimizin bayramini kutluyor, tarihi basarimizin onur ve heyecanini en kalb-i hislerle yasadigimi belirtmek istiyorum” dedi.
Sariçam mesajinda sunlari kaydetti;
“30 Agustos, milletimizin yediden yetmise kenetlenerek, destansi bir kurtulus mücadelesini zafere tasidigi, kahraman ordumuzun düsmani tam olarak dize getirdigi gündür. 26 Agustos 1922'de baslayan Büyük Taarruz ve sonrasindaki Baskomutanlik Meydan Savasi ile Anadolu'nun sonsuza degin Türk yurdu olmasi için gösterilen çabalar amacina ulasmis, Türk insaninin yurdu söz konusu oldugunda neleri basarabilecegi bütün dünyaya kanitlanmis, Türkiye Cumhuriyeti'nin de temelleri atilmistir.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayis 1919' da Samsun'da baslattigi bagimsizlik hareketi, 86 yil önce bugün Baskomutanlik Meydan Muharebesinin kazanilmasi ile taçlanmistir. Bugün ülkemiz, içinde bulundugu zor cografyada çesitli iç ve dis problemlerin derinden etkiledigi zor bir süreçten geçmektedir.
Karsi karsiya kaldigimiz problemlerin hiçbiri bizler için çözümsüz ve içinden çikilmaz degildir. 86 yil öncesindeki hal ve sartlar ile günümüzdeki sartlari karsilastirdigimizda, atalarimizin ulastigi basarinin ne kadar büyük oldugunu ve o basarinin temelindeki esas unsurlarin, milletimizin bagimsizlik duygusu ile yüregindeki yüksek iman gücü oldugunu görürüz. Bizler de ayni bilinç ve inançla yasar, birbirimize kardesçe sahip çikarsak, üstesinden gelemeyecegimiz hiçbir problem olmayacaktir.
Milletçe yakaladigimiz dinamizm ve özgüveni devam ettirmek hem bizler için hem de bizden sonraki nesillerimiz için büyük önem tasimaktadir. Büyük Atatürk tarafindan ulusumuza verilen "Türkiye'yi çagdas uygarligin ilerisine tasima hedefi" bizleri sürekli dinamik tutan ve bölgesinde çok farkli bir konuma tasiyan ana itici güçtür.
Bu duygu ve düsüncelerle; güzel vatanimizda özgür ve bagimsiz yasamamizi saglayan basta büyük komutan ve devlet adami Mustafa Kemal Atatürk ile O'nun silah arkadaslari olmak üzere tüm sehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygi ve sükranla aniyor, 30 Agustos Zafer Bayramimizi en içten duygularimla kutluyorum.”
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol