2.Uluslararası ve 20. Ulusal Halk Sağlığı Kongresinde Kırklareli Rüzgarı

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ayçin Uğur, Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürü Dr. Önder Porsuk ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Olgu Nur Dereci, 2.Uluslararası ve 20. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi’ne katılım göstererek Kırklareli’nde yapılan projeler ile ilgili sunum ve değerlendirmeler gerçekleştirdiler.

13-17 Kasım 2018 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 2.Uluslararası ve 20. Ulusal Halk Sağlığı Kongresinde; “Obezite Kaderimiz Değil”, “Lise Öğrencilerinin Teknoloji Kullanım Tanımları”, “Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Çalışanlarının Beslenme Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi”, “Kırklareli Merkez İlçede 2015-2017 Yılları Arasında Solunum Yolu Hastalıkları Nedeni İle Hastane Başvuruları İle Hava Kirliliğinin Değerlendirilmesi”, “Kırklareli’ de 2013-2014 Yıllarında Bebeği Ölmüş Annelerin Bebek Ölümünden Sonraki Üreme Davranışlarının Değerlendirilmesi”, “Kırklareli Lüleburgaz İlçe Merkezinde Çalışan Eczacı ve Eczane Teknisyenlerinin Acil Kontrasepsiyon Konusundaki Durumlarının Değerlendirilmesi”, “Kırklareli İli 2012 Yılı Teşhisle İlişkili Gruplar Çalışması”, “Lise Öğrencilerinin Bağımlılık Yapan Maddeler ve Madde Bağımlılığına İlişkin Görüşleri”, “Kırklareli, Lüleburgaz İlçesinde Yöresel Ot Zehirlenmesinin Değerlendirilmesi” konu başlıklı bildiriler, sözel/poster sunumu olarak yapıldı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ayçin Uğur, Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürü Dr. Önder Porsuk ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Olgu Nur Dereci, tarafından yapılan sunumlarla ilimiz başarılı şekilde temsil edildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. hastalık hastalıkları 04 Aralık 2018 Salı 16:42:42

    Multiple Personality Disorder MPD dissosiyatif kimlik bozukluğu veya şahsiyet yarılması ya da kimlik bölünmesi vb. gibi isimlendirilen ve kişide birbirinden habersiz birden çok şahsiyetlerden birinin aniden belirip kişiyi tamamen farklı bir kişi haline sokmasıdır. Tıp literatüründe kayıtlı bir vakada bir kız çocuğu iki farklı şahsiyete bürünebilmektedir ve bunların biri gerçek astma hastası ve diğer şahsiyet ise gerçek diyabetiktir. Kız çocuğu astmalı kişilik sergilerken kesinlikle diyabetik sendrom dışıdır veya diyabetik kişiliğe büründüğünde kesinlikle astmatik değildir. Bilmece bu vaka hastalıkların fantomatik de özelliklerde olduklarını arzetmekte ve zihnin beden üzerindeki kudretini açıkça göstermektedir.