Köylere Kamp Kuran GENEL SEKRETER olarak, 18.10.2012 tarihinde girdiği İl Özel İdaresinde, Hem Kurum ve Müdürlüklerle, hem Meclis üyeleri ile uyum içinde hizmet yürüyüşünü gerçekleştiren Ziya Eser, İl Genel Meclisinin Kasım ayı gündeminde yer alan, "2015 Yılı İl Özel İdaresi Hazırlık Bütçesi'nin görüşülmesi" maddesi nedeni ile dün meclis üyelerinin karşısında Kırklareli Kamuoyunu bilgilendirdi. 2014 yılında hayata geçirilen, proje aşamasında olan, yapımı devam eden Kırklareli adına artı değerleri açıklayan Eser, Kırklareli İl Özel İdaresinin 2015 Yılı Hazırlık Gelir- Gider Bütçesi 29.000.000,00-TL olarak açıkladı. 178 adet köyün sorumluluğunu hiçbir zaman unutmadıklarının altını çizen Genel Sekreter Kırklareli'ne yapılan yatırımları ise tek tek açıkladı
Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Kırklareli Merkez İlçe ve Merkez İlçeye Bağlı olan İlçeleri içine alan bölgede 178 köyün sorumluluğunun yanında,
İlimize 2014 yılında İl Özel İdaresi öncülüğünde ve bünyesinde hediye edilen yatırımları dün Kırklareli Kamuoyuna sundu.
İl Genel Meclisinin Kasım ayı birleşiminde görüşülecek olan "2015 Yılı İl Özel İdaresi Hazırlık Bütçesi'nin görüşülmesi" maddesi nedeni ile dün meclis üyelerinin karşısında Kırklareli Kamuoyunu bilgilendirdi.
Bilimsel veriler ışığında 3 Kelimelik okumanın 1 saniye ettiği düşünüldüğünde, 15 dakika boyunca 2014 görev süresi boyunca hayata geçirilen hizmet ve yatırımları anlatan Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, 2,700 kelimelik hizmetler bütünü okuduğu metin ile hem Kırklareli halkına hemde hizmet için orada bulunan üyelere anlattı.
İŞTE DÜNE DAMGA VURAN O AÇIKLAMA
2015 - 2019 Yılını kapsayan 5 yıllık orta vadeli III. Stratejik Planımız, 1 yıllık dönemi kapsayan 2015 Yılı Performans Planı ve 2015 Yılı Bütçesi ve 2015 Yılı Yatırım Programı Mecliste görüşülmek üzere şu anda Kasım ayı toplantılarında gündeminizde olacak ve karara bağlanacaktır. Kasım ayında yoğun bir şekilde bu havale edilen konuların sonuçlandırılması için hem Meclisimiz hem de İdare çalışanlarıyla ortak bir çalışma temposu içinde bulunulacaktır.
İl Özel İdaresinin 2015 Yılı Hazırlık Bütçesi, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 26,30,44 ve 45 nci maddeleri ile İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün 2005/57 sayılı Genelgelerine istinaden hazırlanmış olup, yasal süreleri çerçevesinde İl Encümenine sunulmuş ve İl Encümeninin görüş raporu ile de, İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantılarında görüşülüp karara bağlanmak üzere Meclisimize sunulmuştur.
Hepimizin bildiği gibi; 2014 yılı Bütçesi yılı içinde yapılan Ek Bütçe ile toplam 27.650.000,00 TL olmuştur.
Şu anda bu bütçe imkanları çerçevesinde;
İlimize 1 Adet Sentetik Yüzeyli Çim Futbol Sahası yapıldı.
2014 Yılı içinde köylere , birliklere ve amatör spor kulüplerine yardımlar yapılmış ve yapılmaya da devam edilmektedir.
Kamu kurum ve kuruluşların projelerine gerekli maddi destekler sağlanmıştır. (Vize Kay. Çöp Toplama Projesi- Halk Sağlığı Müdürlüğünün Obezite ile Mücadele Projesi - Şeker Fabrikası Depolarının onarılarak Trakya Kalkınma Ajansı ile ortak yürütülen Kongre Salonu ve Bowling salonu Yapımı örnekleri gibi)
Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik gibi Emniyet ve Güvenlik hizmetlerine maddi destek verildi.
Tarım İl Müdürlüğünce ihale ve alımları gerçekleşen arıcılığı geliştirme, çilek ve kayın mantarı, örtü altı karpuz yetiştiriciliği projelerine maddi destek verildi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait spor tesislerinin onarımları için maddi destek verildi.
Kültür ve Turizm Müdürlüğünün kazı projelerine ve köylerde düzenlenen kültür ve sanat şenliklerine maddi destek verildi.
Lüleburgaz TPAO ile yapılan görüşmeler ile bağış alman 6.000.000,00TL ile Lüleburgaz İlçesine 24 Derslikli Kız Meslek Lisesi Binası yatırımı İlimize kazandırılmıştır. Yapım ihalesine Kasım ayında başlanılacaktır.
Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün araç kiralama işi için gerekli maddi destek verilmiştir.
İdaremizin ihtiyaç duyduğu toplantı salonu için mevcut binalarımızın onarımına gidilerek, Yazı İşleri Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü ve
Meclis ve Encümen toplantılarının bir arada bulunduğu bir tesis-yer düzenlemesi yapılmıştır.
Vize Kıyıköy beldesinde bulunan tarihi ve tescilli PTT Binasının onarımı Taşınmaz Kültür Varlıkları Hesabından yapılmış olup, çevre düzenlemesi işi Bütçemizden ayrılan ödenekle tamamlanmıştır.
Şu anda eğitim ve öğretimi devam eden Vali Faik Üstün İlköğretim Okulunun bahçesine Özel İdare Bütçesinden sosyal amaçlarda kullanılmak üzere 1 adet Prefabrik Eğitim Binası yapılmış ve Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmiştir.
Tarihi ve tescilli bir bina olan ve daha önce yangın geçirmiş olan Vali Faik Üstün İlköğretim Okulunun röleve - restorasyon projesi ile 2 odası süit olmak üzere toplam 21 odalı havuzlu bir butik otel yapımı devam etmektedir. Özel İdare Bütçesi (2.200.000,00TL) ile Taşınmaz Kültür Varlıkları Hesabından (781.000,00TL) aktarılan ödenekle yapılmaktadır.
İlimiz Merkez Yayla Mahallesinde bulunan ve İdaremize bağış yapılan tarihi ve tescilli 2 katlı bir bina Gültaç Hanım Sergi Salonu olarak röleve ve restorasyon projelerine bağlı olarak onarılmıştır. Onarım işi tamamlanmak üzeredir.
İdaremiz Yol ve Ulaşım Müdürlüğünce 2014 yılı içinde şu ana kadar toplam 17 Km I. kat asfalt, 155,5 Km de II.Kat yol asfaltlanması, 4.625 m2 parke taşı döşemesi, 410 m bordür döşemesi yapılmıştır. Bunların yanında rutin olarak malzemeli bakım,asfalt yama bakımı ve trafik işaret levha montaj çalışmaları devam etmektedir. Köydes programında Merkez ve 7 İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliklerince yürütülen çalışmalara teknik hizmet verilmektedir. İlimizde son günlerde aşırı yağışlardan kaynaklanan sel-afet nedeniyle Demirköy-Lüleburgaz-Vize- Babaeski İlçelerindeki köy yollarının kontrollü geçişleri sağlandı, gerekli teknik destekler sağlandı.
Su Kanal Müdürlüğünce muhtelif içmesuyu depo onarımları yapılmış ve 6 adet Hayvan içme suyu gölet yapım işleri tamamlanmıştır.Göletlerin etrafına uyarı levhaları alım işleri tamamlanmıştır.
Kırklareli İl Özel İdaresinin 2015 Yılı Hazırlık Gelir- Gider Bütçesi 29.000.000,00-TL olarak denk bağlanmıştır. İçinde bulunduğumuz yılın gerçekleşme hedefleri dikkate alınarak hesaplanmıştır. Bu hesaplama gerçekleşen son üç yıllık gelir Bütçemizin ortalaması ile 2014 yılı Haziran ayı gerçekleşmeleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Bir önceki yıl (2013 yılı) kesinleşen özgelirlerimiz üzerinden yapılan hesaplama ile,
2015 YILI bütçesi ile ;
Personel giderleri 13.454.473,00 TL
Mal ve hizmet alımları 6.695.725,00 TL
Sermaye giderleri 5.418.708,00 TL
Transferler 3.431.094,00 TL
Genel toplam 29.000.000,00 TL olarak ödeneklerin ayrılması sağlanmıştır.
Bu Bütçe içinde; İl Özel İdaresi olarak kanunen ayırmak zorunda olduğumuz kanuni paylar 4.636.090,00-TL dır. 3.915.396,00TL sı % 20 Milli Eğitim Giderlerine ayrılan paydır. Bu paylar ilgili tertiplerine ayrılarak konulmuştur. Bunun yanında Özel İdare personeli giderlerine, genel yönetimin cari harcamalarına, yasama-yürütme organları hizmetlerine, birliklere ve köylere yapılacak yardımlara ve Yedek Ödenek tertibine ayrılacak ödenekler tek tek hesaplanarak ayrılmaya çalışılmıştır. Kalan ödenekler, netleşecek 2015 Yılı Yatırım Programında belirlenecek yatırımları gerçekleştirmek üzere;
İşletme Müdürlüğüne, Yol ve Ulaşım Müdürlüğüne, Plan Proje ve Yatırım Müdürlüğüne, Destek Hizmetleri Müdürlüğüne, Su ve Kanal Müdürlüğüne, Güvenlik hizmetlerine olmak üzere ilgili Müdürlüklerin Bütçelerine dağıtımı yapılmıştır.
İl Özel İdaresi olarak bütçe imkanlarımız doğrultusunda, mahalli ve müşterek olmak şartıyla, İlimizin köylerinin imar, yol, su, kanalizasyon, çevre, acil yardım ve kurtarma, orman köylerinin desteklendirilmesi, ağaçlandırma, altyapı, yol ve ulaşım ile sağlık, tarım, sanayi ve ticaret, sosyal hizmet ve yardımlar, ilk ve ortaöğretim kurumlarının bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gerekli desteği her zaman sağladık ve sağlamaya da devam edeceğiz.
2015 Yılı İl Özel İdare Bütçesi de bu amaçlar çerçevesinde hazırlanmıştır. İlimize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. İl Genel Meclisimizin 2015 Yılı Bütçe Dönemi çalışmalarında başarılar dilerim.
Kimdir Ziya Eser?
Kırklareli'nin Kofçaz İlçesinde doğan Ziya ESER, ilk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünden mezun oldu. Giresun/Dereli Lisesinde öğretmenlik mesleğine başladı. Müdür Yardımcılığı ve Müdür Başyardımcılığı görevlerinde bulundu. Daha sonra Kırklareli İmam Hatip Lisesi´ne öğretmen olarak atandı. Müdür Yardımcılığı, Müdür Başyardımcılığı ve Müdürlük görevlerinde bulundu. 11.03.2003 - 19.06.2009 tarihleri arasında Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, 19.06.2009 - 28.01.2010 tarihleri arasında Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 20.01.2010 tarihinde kadrosunun bulunduğu Çanakkale Eceabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladı. Bu görevini sürdürmekte iken 03.04.2010 tarihinde Mardin İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı ve Niğde İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirildi. 27.04.2010 - 05.07.2010 tarihleri arasında Bakanlık Müşavirliğinde bulundu. 06.07.2010 - 09.09.2011 tarihleri arasında Niğde İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı. 12.09.2011 - 09.10.2012 tarihleri arasında Mardin İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Ziya ESER, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ataması yapılarak 18.10.2012 tarihi itibariyle görevine başladı. Ziya ESER evli ve üç çocuk babasıdır.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol