Cumhuriyet tarihini bir seferde yapılan en kalabalık öğretmen ataması olarak kayıtlarda ki ve hafızalarda ki yerini alan 40,000 öğretmenin görev yapacakları illere atanmaları sonrası illerde uyum süreci kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Toplam da 40,000, Kırklareli'ne ataması yapılan 217 yeni öğretmen Bakan Avcı'nın sesinin dinletildiği bir telekonferansa katılacaklar
Milli Eğitim Bakanlığı"nda 40 bin öğretmen ataması bilgisayar kurasıyla çekilmesinin ardından. Atanan öğretmenler 3 günlük uyum eğitiminin ardından göreve başlayacakları illere geldiler.
Kırklareli'ne ataması yapılan toplam 217 öğretmen de eğitim ve öğretim hayatlarında birlikte yürüyecekleri öğrenciler ile buluşmak, şehrimizi daha iyi tanıyabilmek için verilecek olan uyum eğitimi kapsamında bir araya geliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin"in katılımlarıyla gerçekleşen kura çekimlerinde sevinç ile hüznü bir arada yaşayan 40,000 Öğretmen yarın gittikleri illerde bir araya gelerek uyum süreci kapsamında
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, İstanbul da olduğu için telekonferans sistemi ile konferans salonuna katılarak ataması yapılan öğretmenlere seslenecek.
Kırklareli İl Milli eğitim Müdürlüğünün amacı ise Eğitimde Türkiye ortalamasının üzerinde olan Kırklareli'ni örnek il olarak eğitim vizyonuna koyabilmek
Yarın Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ASO Müdürlüğünde saat 13,30'da gerçekleştirilecek olan uyum eğitiminin ilk ayağında Avcı'nın konuşmasını dinleyecek olan 217 öğretmen daha sonra Kırklareli'nde bulunan okullar gezdirilecek. Kırklareli Merkez ilçe ve merkez ilçeye bağlı olan ilçelerin gezdirileceği süreç ilk kez 2013 - 2014 eğitim yılı ile birlikte uygulamaya başlandı.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, "Son 10 yıl içerisinde 4 yüz 8 bin öğretmen ataması yaptık. Bu Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu atamasıdır. Atamalarda bir kısım üzülürken, bir kısımda sevinecek. Sonuç ne olursa olsun atamaların herkese hayırlı olmasını diler, atanacak olan arkadaşlara başarılar dilerim" sözleri ile ataması yapılan 40 bin öğretmenin Kırklareli payına düşen kısmı olan 217 öğretmenin Kırklareli'ne gelmesi de pazartesi günü itibari ile başladı. Yeni ataması yapılan ve 2013 - 2014 eğitim öğretim yılında Kırklarelili öğrencilerle birlikte aynı sınıfta yer alacak olan 217 öğretmen arasından ilk gelen isim ise fen bilgisi öğretmeni Tülay Teğiş oldu. Aslen Ordu'lu olan ama doğduğundan beri Pınarhisar'da yaşayan Tülay öğretmeni karşılayan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, "Kırklareli'nin eğitimde örnek bir il olması için çalışıyoruz." Diyerek çiçekle karşılandı.
2013 - 2014 eğitim ve öğretim yılına öğretmen açığını kapatarak girmeyi başaran Kırklareli'nde gerçekleştirilen 217 öğretmen atamasının dağılımı ise şu şekilde oluştu. Kırklareli Merkez ilçeye 41, Lüleburgaz 45, Vize 43, Babaeski 39, Pınarhisar 28, Demirköy 10, Pehlivanköy 9, Kofçaz 2.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol