Yeni yılın ilk zammı elektriğe oldu! Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle elektrik
fiyatlarını yüzde 6,8 oranında arttırdı
Yeni yıla girilmesiyle birlikte Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu elektrik fiyatlarını yüzde 6,8 oranında arttırarak, tüketiciye yeni yıl sürprizi yaptı.
Elektrik perakende satış fiyatlarındaki artış, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle geçerli olmakla birlikte, kış zamanında artan enerji tüketimi nedeniyle, vatandaşın bütçesini daha da sarsmaya devam edecek.
Elektrik dağıtım şirketlerinin yapması gereken zorunlu yatırım ve işletme giderleri, iletim yatırım ihtiyacı ve enerji maliyetlerindeki artış sebebi ile bir fiyat ayarlaması yapmanın zorunlu hale geldiğini belirten EPDK yetkilileri, yapılan hesaplamalar sonucu perakende elektrik satış fiyatlarının yüzde 6.8 oranında artırıldığını kaydetti.
Yeni döneme ilişkin dağıtım şirketlerinin yatırım ve işletme gideri bütçelerinin onaylandığını da dile getiren yetkililer, dağıtım şirketlerinin bu bütçeleri kullanarak vatandaşa daha kaliteli hizmet sunacağını ifade etti.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol