2015 HAL'i

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, Kırklareli'nde pazarcı esnafının 2004 yılından itibaren merak ettiği seçim vaadinden öteye geçemeyen kapalı pazaryeri için, eski ve pazarcı esnafını mağdur eden uygulama döneminin kapandığını belirtti 

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, ÖNADIM MEDYA GRUBU haber muhabirleri ile yaptığı görüşmesinde 1 Ocak 2015 tarihi ile birlikte HAL yasası kapsamında uygulamaya girecek olan düzenlemelerle alakalı olarak bilgileri Kırklareli ve Türkiye Kamuoyu ile paylaştı.
Yerel yönetimlerin artık istedikleri yere, kapalı pazaryerini yapamayacaklarını belirten Karaca, pazarcı esnafı ile ve ilgili esnaf grubunu ilgilendiren ODA ile istişareler yapılmadan atılacak olan adımların önünü kapatan HAL yasası hakkında bilgiler verdi. "5957 kısa adı. Sebze meyve mevzuatı. Yeni düzenlemeleri ile karşımıza çıkacak. Alınan kararlardan biride pazarcı esnafına modern kapalı pazarlarının, Bakanlıklar nezdinde, yerel yönetimlerle ve ilgili esnaf odaları ile birlikte kazandırılması amaçlanmaktadır." Diyerek yasada yapılan değişiklikler ile alakalı olarak açıklamalarına başlayan Karaca, pazarcıları ilgilendiren konularda en az Yerel yönetimler kadar yetkili olunacağını söyledi.
Yeni düzenlemelerle birlikte önlenmesi amaçlanan diğer sorunun ise, kayıt dışılık olduğunu belirten, Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, "Türkiye'nin her yerinde birlik içinde hareket edilmesinin amaçlandığı bu yeni düzenlemelerle ilgili atılacak olan 1 Ocak 2015 tarihiyle beraber birliktelik içinde adımların atılacağını söyleyebilirim" dedi.
"Yerel yönetimler olarak kamusal bir sorumluluğu bulunan Belediyelerin, kapalı pazaryerini istediği yere yaparak daha sonra hiçbir istişarede bulunmadığı esnafı buraya davet etmesinin dönemi kapanacak." Diyerek açıklamasına devam eden Karaca, "Yeni düzenlemelerle birlikte pazarcı esnafının kazanma dönemi başlıyor. Yerel yönetimler yani belediyeler yapacakları kapalı pazaryeri için, İlgili Bakanlıkların HAL yasasında yaptıkları değişiklik ile birlikte, Pazarcı esnafını ilgilendiren odaların en az belediyeler kadar etkin bir şekilde, bu konuda rol alacak."dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol