2014'teki son adres DOĞU MAHALLESİ

Her ay Kırklareli'nin farklı mahallelerinde yaptığı Huzur Toplantı'ları ile vatandaşların sorunlarını birinci ağızdan dinleyerek, vatandaş-polis ilişkilerini arttıran Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü'nün 2014 yılındaki son adresi Doğu Mahallesi oldu. Doğu Mahallesi'nde oturan vatandaşlarla bir araya gelen emniyet mensupları, onların görüş ve şikayetlerini dinleyerek, not etti

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü'nün vatandaş-polis ilişkilerinin artırılması, halka verilen hizmetinin daha sağlıklı yürütülmesi ve halkın sorunlarını daha yakından öğrenerek sorunlarına çözüm yollarını üretilmesi amacı ile yürüttüğü "Huzur Toplantıları" devam ediyor. Uzun bir aradan sonra Ekim ayının son günlerinde Karakaş Mahallesi'nde yapılan Huzur Toplantıları'nın bu seferki adresi ilimiz Doğu Mahallesi oldu.
Dün saat 15.00'da Doğu Mahallesi'nde bulunan bir kahvede bir araya gelen vatandaş ve emniyet görevlileri, karşılıklı fikir alışverişleri ile sorunların çözümü hakkında istişarelerde bulundular.
Yapılan Huzur Toplantısı'na, Kırklareli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Vekili Metin Mandacı, Kırklareli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Serhat Alkan, Emniyet Müdür Yardımcısı Vekili Nurettin Gezeren, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Tarık Arın, Asayiş Şube Müdürü Ragıp Tunç, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırklareli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Serhat Alkan, huzur toplantılarının amacının, vatandaş-polis ilişkilerini güçlendirmek, sorun ve şikayetleri birinci ağızdan dinlemek olduğunu ifade etti. Alkan; "Burada sizlerle bir araya gelmemizin en önemli nedenlerinden bir tanesi, sizlerin sıkıntılarını ilk ağızdan dinleyerek, direk çözümler bulmaya çalışmaktır.
Burada farklı birimlerden sorumlu müdürlerimiz var. Sorduğunuz sorulara kimin birimini ilgilendiriyorsa o cevap verecek. Hepiniz sorduğunuz her sorunun, öğrenmek istediğiniz her şeyin cevabını alacaksınız. Hepiniz hoş geldiniz" dedi.
"Karakaş Mahallesi'nden gelen tüm şikayetleri değerlendirdik"
Müdür Yardımcısı Alkan'ın ardından sözü devralan Kırklareli Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Tarık Arın, geçen ay gerçekleştirdikleri Karakaş Mahallesi Huzur Toplantısı'nda, vatandaşlardan gelen tüm şikayetleri değerlendirdiklerine dikkat çekerek;
"Geçen ay yaptığımız toplantıda Karakaş Mahallesi'ne bağlı Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde araç park etme yerlerine sürekli parkın kaldırılması ve park halinde belirli zaman verilmesi konusu, 2014/04 sayılı İl Trafik Komisyonun'da görüşüldü.
Belediye Meclisince 2014 yılı içinde Grand Şampiyon Otel Arkası'nda bulunan yere katlı otopark yapımına başlanacağı, otoparkın 2015 yılında hizmete açılacağı, akabinde yolun her iki tarafında bulunan kaldırımların geliştirilip, yol tek şeride düşürüleceğinden ayrıca bir düzenleme yapılmasına gerek olmadığı şeklinde karar alınmıştır.
Yine aynı toplantıda Fahri Kasapoğlu Kavşağı ve Yüzüncü Yıl Kavşağına trafik lambası yapılması konusunda 2010/07 sayılı İl Trafik Komisyonu'nca, 100. yıl kavşağına sinyalizasyon konulmasının hali hazırda düzenli şekilde çalışmakta olan 100. yıl kavşağının akışını yavaşlatacağından, sinyalizasyon talebinin reddine karar verilmiştir" dedi.
"Sırada
Doğu Mahallesi var"
Konuşmasına devam eden Arın; "Karakaş Mahallesi'nden gelen şikayetlerin hepsini değerlendirdik ve çözüm yolu aradık. Sırada Doğu Mahallesi var. Sizlerin de isteklerine, sıkıntılarına, fikirlerine önem vererek, çözüm yolu aracağız" ifadelerine yer verdi.
"En büyük problem ıssız sokaklarımız"
Doğu Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, en büyük problemlerinin gürültü kirliliği ve ıssız ara sokaklar olduğuna vurgu yaparak; "Mahallemizde birçok ara sokakta sokak lambası dahi yok.
Buralarda denetim çok fazla olmadığı için herkes kafasına göre hareket ediyor. Hal böyle olunca da ortaya gürültü kirlilikleri, sataşmalara, yol kesmeler çıkıyor.
Bunun önüne geçilmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın daha huzurlu bir şekilde evlerine gidip gelebilmeleri adına, ışıklandırmanın ve denetimlerin artmasını istiyoruz" şikayetleri üzerine sözü devralan Müdür Yardımcısı Serhat Alkan;
"Tüm sıkıntılarınızı not ederek, gerekli tespit ve düzenlemeleri yapacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın" dedi.
Toplantı, emniyet yetkilileri ile mahalle sakinleri arasındaki karşılıklı fikir alışverişlerinin ardından sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol