Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Fuat Şeker Başkanlığında 3'ncü kez toplanan "Çağdaş Karahıdır Birlik" ortakları, yeni bir sistemin her zaman hata payı taşıdığını belirtikleri toplantıda, Kırklarelili vatandaşın ve Üniversiteli öğrencilerin mağdur olmamaları için herkesin biraz daha sağduyulu olmaları gerektiğini vurguladılar. Taşımacılıkla ilgili Halkın ve ortakların sıkıntılarının masaya yatırıldığı Toplantının ayrıca her ay rutinleşmesi kararı alınan toplantıdan çıkan bir diğer gelişmede Çağdaş Karahıdır Birlik otobüslerinin 2014 yılı ile birlikte tek renk olarak dizayn edileceği
Kofçaz Yolu Üzerinde bulunan Kırklareli Üniversitesine ait olan yeni Kampusun inşaat aşamasından itibaren konuşulan ve 2013 Nisan ayındaki Belediye Meclisindeki Çıkış yolu aramaları ile Temmuz ayına kadar süren ve Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli Belediyesi, Kırklareli'nde taşımacılık işi yapan firmaları karşı karşıya getiren ve Kampus binasına ilk çivinin çakılması ile başlayan tartışmalı süreç şu günlerde yeni yapılanmanın sancılarını taşımakta.
"Çağdaş Karahıdır Birlik" olarak tek çatı altında toplanma kararını 2013 - 2014 eğitim öğretim yılı başlamadan alan; Engin Aslan, Casim Eyibay, Cengiz Akcan, Ufuk Kan ve diğer ortaklar çeşitli sıkıntılarını masaya yatırdılar. Ortaklığın ortak düşüncesi ile tek renk olacak olan otobüsler hakkında konuşan otobüs şoförleri ve ortaklar Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinin taşımacılık konusunda mağdur olmamaları, tek vasıta ile gidecekleri yere gidebilmeleri gibi temel konularda devamlı yapılanma içinde olduklarını Kaydettiler. Ayrıca Bunları planlarken Kırklarelili vatandaşların da rahat yolculuk etmeleri en başlıca temennimiz diyerek halkın her kesiminin taşımacılık ile ilgili konuda isteklerinden sorumlu olduklarını ve acemiliğin üzerlerinden attıklarını söylediler
Kırklareli Üniversitesi bünyesinde eğitime, merkez ilçede merhaba diyen binlerce üniversite öğrencisini yakından ilgilendiren ve İlk hafta sebebi ile bazı olumsuz görüntüleri beraberinde getiren taşımacılıkla ilgili hususların devamlı kendini yenileyen ve Öğrencilerin mağduriyetini önüne geçmek için çalışan ortaklık sahipleri tarafından çözüme kavuşturulduğunu ifade eden Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, ilk zamanların bilinmezliğini ve acemiliğinin atlatıldığını belitti. "Gerekirse her dakika araç kalkar" diyerek konu hakkında çok dikkatli ve hassas davrandıklarını belirtti.
Her ay rutinleşmesi kararının alındığı ve Taşımacılıkla ilgili Halkın ve ortakların sıkıntılarının masaya yatırıldığı Toplantıda söz alan, Engin Aslan, Casim Eyibay, Cengiz Akcan, Ufuk Kan ve diğer ortaklarda yaşadıkları sıkıntıları Önadım Medya Grubu vasıtası ile Kırklareli Kamuoyu ile paylaştılar. "Çağdaş Karahıdır Birlik olarak yeni bir oluşumun ve yeni bir sitemin içerisindeyiz. İlk etap acemiliğini üzerimizden attığımız şu günlerde ilerisi için bu tür toplantıların daha verimli olacağı düşüncesi ile toplantılar düzenlemekteyiz. Amacımız acemiliğin verdiği sıkıntıları istişarelerle, çözüm üretilerek ortadan kaldırmak." Diyerek sözlerine başlayan ortaklar genellikle şikayet edilen "Çok doluluk" ve "Beklemekten Ağaç olduk" tanımlarını "Otobüslerimiz 50 kişi kapasiteli ve adı üzerinde dolmuş oldukları için çok dolu gözüküyorlar. Ama önceki dönem ile karşılaştırıldığında şikayetin yersiz olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle daha önceden yarım saat aralıklarla kalkan sitemin yanında neredeyse 2,5 dakika aralıklarla kalkan araçlarımız hem vatandaşımızı hem de Kırklareli Üniversite Öğrencilerinin mağdur olamamaları için devamlı hareket halinde bir sitem ile hizmet vermeye devam ediyor. Önceden bir durakta yaklaşık olarak 1 saat bekleyen insanlarımız şimdi en fazla 5 dakika bekliyorlar. Ama önlerinden dolu oldukları için geçen 2 araç nedeni ile bekledik diyorlar. Oysa geçen araçlar rahatsızlık veren bir doluluk oranına ulaşılmasın diye yolcu almıyorlar. En fazla 2 araçlık bir beklemenin ardından yani 5 dakika beklemenin ardından yolcumuz gideceği yere doğru hareket ediyor. 2013 - 2014 eğitim yılı ile birlikte başlayan koşumuz devam ediyor. Bizim bu koşumuzda, Kimse mağdur olmasın düşüncesinde olması gereken yetkililer özellikle bizim için ayrılmış olan; Yolcu aldığımız park ve durak yerlerimizde park etmiş araçlar için caydırıcı önlemler alması gerekiyor. Ayrıca Kırklareli Belediye Başkanlığının yapmayı planladığı otobüs duraklarımızın da bir an önce yapılması gerekmektedir. Özellikle kalabalıkların olduğu yerlerde olacak olan duraklar araçlar içinde caydırıcı bir görüntü olacaktır. Bizler; yani ortaklığın içerisinde gün boyunca direksiyon sallayarak trafiğin içerisinde yer alan şoförler her anlamda alkışlanacak bir taşımacılık için yetkililerin ve Kırklareli Belediyesinin de bizlerle birlikte hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Onlar üzerilerine düşeni yaptıkları takdirde bizlerde üzerimize düşeni ve uygulamaya koymak istediğimizi yapmayı düşünüyoruz. Özellikle Kırklareli Belediye Başkanlığının koyacağı duraklarla bir çok sıkıntımız çözülecek ve bizlerde araçlarımızı tek renk yapacağız.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol