2014 yılının Talep Şampiyonu Oldular

Balıkların ucuzlaması ve çeşitlerinin çoğalması ile
birlikte geçen senenin günlük 6 ton ortalamasının aşılabileceğini vurgulayan balıkçılar. Satışların rekora doğru gittiğini haber muhabirlerine açtıkları
tezgâhlarında fotoğraflattılar

Hamsi ve istavrit Kilogram fiyatı 5 TL'ye Palamut'un ise tane 2,5 TL'ye düşmesinin ardından, balık tezgâhlarına daha rahat bir şekilde gitmeye başlayan Kırklarelilinin en sevdiği et ürünü olan Balıklar sezonun açılması ile en düşük fiyatlarını gördü
Kırklareli'nin Karadeniz'e kıyısı olan İğneada da ise balıkçılar korkarak çıktıkları ilk seferlerinden yüzleri gülerek dönmelerinin ardından geçen 2 ayda tezgâhlarda çoğalan çeşitleri ile yerini olan balıklar en minimum Kilogram fiyatına ulaştı.
Hamsinin Kilogram Fiyatı olarak 5 TL'ye düşmesi, istavritin ise "Benim hamsiden neyim eksik" diyerek etiketine 5 TL yazılması ardından palamut tanesini 2,5 TL'ye çekmesi ile başlayan bereketli dönem devam ediyor.
Geçen yılda kilosu 5 TL hamsi ve istavriti 6 ay boyunca mutfaklarına götüren Kırklarelili ise bu durumdan son derece mutlu.
Geçen balık sezonunda günlük ortalama 6 Ton balık satışı gerçekleştiren balıkçı esnafı ise Kırklarelili vatandaşın balık konusunda ki bu ilgisinin Trabzonlulardan aşağı kalır bir yanı olmadığını vurguladılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol