2013 Yılı Sadaka-i Fıtır miktarı belli oldu

Önadım Haber
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2013 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2013 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede, sadaka-i fıtır miktarının 9.25 kuruş olarak belirlenmesine karar verdi. Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu, sadaka-i fıtır miktarı 9 lira 25 kuruş olarak belirlendi. Fıtır miktarı geçen yıl 8 lira 50 kuruş olarak belirlenmişti.
Miktar belirlenirken hadis-i şerifler, ülkenin mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacının göz önüne alındığı ifade edildi.
Yapılan açıklamada, söz konusu miktarın, 'asgarî miktar' olduğu, sadaka-i fıtırda verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığının hatırlatıldı. Ayrıca "Bu konuda ideal olanın, herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesinin tavsiye edilmesine, Söz konusu meblağın, gıda gibi ayni olarak veya para şeklinde nakdi olarak ödenebileceğine karar verildi" ifadeleri kullanıldı. (A7)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol