Kırklareli Köy-Koop Birliği Olağan Genel Kuruluna, Mehdi Erginoğuzlu ile birlikte gelerek seçim istediklerini dile getiren üyeler 2014 İtibari ile istediklerini alamadılar. 28 "Seçim istiyoruz" oyuna karşı, 61 "Ne gerek var. Zaten seneye seçim var."diyen Nedai Çelik ve destekçileri 1 yıllık hesabın ardından görev başı yaptı. Nedai Çelik ve seçim isteyen tarafın söyledikleri ise yapılması gereken birçok şeyin olduğunu kanıtladı
Hafta başında yapılan ve 2010 yılından beri Kooperatifin başkanlığını yapan Nedai Çelik'in seçime girerek güven tazelemesi gerektiğini düşünen üyelerin seslerinin yükseldiği olağan genel kurulda, konuşmalar ve istekler dikkatlerden kaçmadı.
"Köy Koop, köklü, geniş ve geçmişi olan bir kuruluştur. Kalabalıklaşan halimizi gördükten sonra, birden 2010 yılında yaptığımız genel kurulu düşündüm. O yıl yapılan genel kurula katılan arkadaşlarımız iyi bilirler. Bazı arkadaşlarımız yapılan toplantıya ya katılmadılar yada toplantıyı unuttular. Yapılan toplantıda, kooperatifimizin sorunları nedeniyle katılım az olmuş ve Kooperatifimiz yüzüstü bırakılacak durumda kalmıştı."diyerek konuşmasına başlayan Çelik, 2010 yılındaki olağan genel kurula kimsenin katılmadığını bunun nedenin ise ekonomik dar boğaz olduğu açıkladı.
"2010 Yılında durumumuz çok bozuktu. Genel kurulumuzda kimse yoktu"
"O günkü toplantımıza katılanlar başta destekleme şube müdürlüğü ve çalışnaları bizleri yaşanan tüm sıkıntılara rağmen yönetime talip olduk. Yaptığımız ilk iş Kooperatifimizin mali durumunu saptamak oldu. Yaptığımız araştırmalarda kooperatifimizin o yılda 1 Trilyon civarında borcu, kendisini ödemeyen 1 adet kamyonu olduğunu gördük. Kooperatifimizin olan arsa, bina, makine ve ekipmanların borçlar nedeni ile satıldığını saptadık." Diyerek ise devrilmiş bir kooperatif devraldıklarını vurguladı.
Siyaseti kooperatiflerine sokmadıklarının altını, "Gelişen süreçte, mevcut sorunların çözümü için çalışmalara başladık. Ortaklarımızdan aldığımız güçle borçlarımızı azalttık. Hemde piyasa itibari ile yükseldik. Yönetim kurulu ve ortaklarımızla birlikte süt sanayicilerine karşı ortak hareket ederek, süt prim oranının % 1 olmasını sağladık. Borçlarımızı makul seviyelere indirdik. En önemlisi ise gerek ortakların gözünde, gerekse piyasada Kooperatifimizin kredisini en üst düzeye çıkarttık. Bu süreçte kooperatifimize siyaset sokmadık ve sokulmasına fırsat vermedik" sözleri ile çizen Çelik,
"Bugün, saydığımız bu mutlu olayların yaşamamızı sağlayan, bizleri her türlü desteği veren ortaklarımıza, davalarımızı takip eden avukatımız Zeki Kılıç'a, 2010 yılında yapılan toplatımızda bizleri kooperatifimize sahip çıkmamızı teşvik eden söz verdikleri gibi her hususta yönetim kurulumuza yol gösteren her olayda yanında olan, başta destekleme şube müdürlüğü ve personeline şahsım ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım adına teşekkür ederiz. Sözlerime son verirken "Birlikten kuvvet doğar" ve "Bir elin nesi var iki elin sesi var." Gibi atasözlerimizin anlatmak istediği şekilde hareket etmemizin unutulmaması gerektiğini belirtiyorum." Cümleleri ile ise herkese teşekkür etti.
"Yem fabrikası açalım. Neden yemden zarar edelim"
Mehdi Erginoğuzlu ise yaptığı konuşmasında, "Yardımlaşarak, çiftçi ve hayvancıların geleceklerini düşünerek daha güzel çalışmaların altına imza atabileceğimizi düşünüyorum. Seçime girmek istememdeki asıl nedenlerden biriside budur. Lüleburgaz'da yem fabrikamız var. Ama bizim hayvancımız yeme halen aynı miktarda para ödemekte. Sadece rutin işlerin yanı sıra bu türlü girişimler ilede aynı zamanda faydalı olunabilir. Ortaklarla konuşularak YEM FABRİKASI bile açılabilir. Yada fabrika ile konuşulup toptan yem alınıp, çok küçük kar ile ortaklara ve hayvancılık yapanlara satılabilir."sözleri ile her kooperatifin yaptığının dışına çıkılarak, hayvancıların yükünü hafifletecek girişimlerde bulunulması gerektiğini belirtti.
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol