Kirklareli'nde Kasim ayinda meydana gelen trafik kazalarinda 1 kisi öldü 75 kisi yaralandi.
Kirklareli Il Emniyet Müdürlügü, meydana gelen trafik olaylari ve yapilan denetimlere iliskin Kasim ayi trafik raporunu yayimladi. Il Emniyet Müdürlügüne bagli trafik ekipleri tarafindan 2011 yili Kasim ayi içerisinde toplam 18 bin 130 aracin kontrol edildigi belirtilen açiklamada, bunlardan kusurlu bulunan bin 764 araca 295 bin 395 TL para cezasi uygulandigi açiklandi.
Kasim ayi içerisinde yapilan denetimler sonucunda kusurlarindan dolayi 88 sürücünün mahkemeye sevk edildigi, 177 aracin ise trafikten men edildigi kaydedilen açiklamada 83 sürücünün ehliyetine el konuldugu vurgulandi.
Açiklamada, alinan tüm önlemlere ragmen trafik kurallarina uyulmamasi nedeniyle 2011 yili Kasim ayi içerisinde Kirklareli polis sorumluluk bölgesinde toplam 51 maddi hasarli, 38 yaralamali ve 1 ölümlü olmak üzere 90 trafik kazasinin meydana geldigi belirtildi. Kazalarda toplam 396 bin 240 TL'lik maddi hasar olustugu açiklan raporda yer alan bilgilere göre, Kasim ayi içinde 75 kisi yaralandi 1 kisi öldü.
"Ilimizde trafik güvenligi ve vatandaslarimizin can ve mal emniyetinin daha etkin korunmasina yönelik olarak alinan tüm tedbirler arttirilarak, ayni kararlilikla ve gayretle sürdürülecektir" denilen raporda alinabilecek önlemlere iliskin sürücüler çesitli uyarlarda da bulunuldu.
Trafik kazalarinin azaltilmasi için sürücü ve vatandaslarin da dikkat etmeleri gerektigine isaret edilen uyarida su ifadelere yer verildi;
"Hiz limitlerine uyulmasi,
Emniyet kemerlerini arka koltuk da olsalar bile takmalari,
Alkollü iken araç kullanmamalari,
Direksiyon basinda telefonla konusmamali,
Trafik isik ve levhalarina uymalari,
Önde giden araçlari güvenli ve gerekli mesafeden takip etmeleri,
Trafigi tehlikeyle düsürecek sekilde isaret vermeden serit degistirilmemeli,
Ilerisi görünmeyen devamli çizgilerde, virajlarda, tepe üstlerinde ve tünellerde önünüzdeki araci geçmeyin,
Virajli yollarda süratinizi azaltin,
Çocuklarinizi arka koltukta oturtun ve emniyet kemeri ile baglayin,
Lastiklerinizin havasini ve far ayarlarinizi kontrol ettirin. Kural ihlali yapanlari ise, 155 Polis Imdat telefonuna ihbar etmeleri hususu vatandaslarimizin bilgisine sunulur."
Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol